Ryanair concediază 3.000 de angajaţi: Minimul de care avem nevoie pentru a supravieţui în următoarele 12 luni

Compania aeriană low-cost Ryanair va concedia 3.000 de angajați pentru a putea supraviețui crizei din transportul aerien. Pandemia provocată de coronavirus a afectat grav întregul sector, în condițiile în care majoritatea zborurilor au fost anulate pe parcursul acestei perioade.

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 19:40
Ryanair concediază 3.000 de angajaţi: Minimul de care avem nevoie pentru a supravieţui în următoarele 12 luni

Grupul irlandez a anunțat într-un comunicat de presă că planul vizează 15% din totalul de 19.000 de angajați. Reducerile sunt „minimul de care avem nevoie pentru a supraviețui în următoarele 12 luni”, a declarat șeful companiei, Michael O’Leary, pentru BBC.

Citește și: Ryanair contestă măsurile de distanţare socială. Compania ameninţă că nu va zbura dacă locurile din mijloc vor rămâne libere 

Dacă nu se găsește un vaccin și traficul aerian nu se va întoarce la normal, „este posibil mai anunțăm și alte reduceri”, a avertizat el.

De asemenea, Michael O’Leary, directorul executiv al Ryanair, a avertizat că această companie nu îşi va relua zborurile dacă guvernele insistă ca avioanele să lase locurile din mijloc goale, după ce restricțiile de călătorie vor fi ridicate.

El a oferit şi o perspectivă pentru o reluarea zborurilor, arătând că Ryanair intenţionează să reia 80% din curse până în septembrie, cu condiția ca zborurile în Europa să înceapă să reintre în normal din prima decadă a lunii iulie. Astfel, se va opera mai întâi pe aproximativ 40% din rute, în luna august va crește capacitatea la 60%, iar în luna septembrie la 80%, pentru ca să se revină înapoi la 60% pentru sezonul rece, mai puțin aglomerat.