Ryanair îşi închide una dintre cele mai mari baze din Europa, după ce piloţii au votat să nu accepte reduceri de salarii

Ryanair îşi închide baza din aeroportul Frankfurt Hahn, după ce piloţii germani ai companiei au refuzat reducerile salariale propuse de companie, anunţă BBC. Compania low cost a anunţat într-un memo trimis angajaţilor că şi bazele din Berlin Tegel şi Dusseldorf sunt în pericol de a fi închise până la sfârşitul verii.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 08:20
Ryanair îşi închide una dintre cele mai mari baze din Europa, după ce piloţii au votat să nu accepte reduceri de salarii

Companiile aeriene au avut mari probleme de la începutul pandemiei, din cauza restricţiilor de călătorie menite să ţină virusul COVID sub control. Anagajaţii Ryanair din Marea Britanie au votat recent pentru acceptarea tăierilor salariale, astfel încât să nu se piardă locuri de muncă.

„Trebuie să mergem înainte şi să adoptăm măsuri alternative pentru a face economii, ceea ce, din păcate, înseamnă şi închiderea unor baze şi concedieri”, şi-a anunţat Ryanair angajaţii germani.

Compania a anunţat în mai că este gata să taie până la 3000 de posturi în Europa. Totuşi, în luna iulie conducerea Ryanair a anunţat că în Marea Britanie s-a ajuns la un acord cu sindicatele, astfel încât să nu existe tăieri de posturi în rândul personalului de bord.

Sindicatul german Vereinigung Cockpit a comunicat că „mai puţin de jumătate dintre angajaţi au fost de acord cu reducerile salariale propuse”.

„Credem că înţelegerea ar fi avut potenţialul să afecteze întreaga comunitate a piloţilor din Germania”, se arată în comunicatul sindicatului.

„Am fost foarte clari în timpul negocierilor, când am spus că dacă înţelegerea nu va fi acceptată, următorul pas va fi reprezentat de tăieri de posturi. Este bizar că sindicatul a militat împotriva înţelegerii, ştiind foarte bine că asta va însemna să închidem baze şi să concediem din personal”, a fost răspunsul companiei Ryanair.

Citeşte şi: Atenţionare de călătorie în Grecia, emisă de MAE. Risc major de incendii