S-a aflat cine l-a convins pe Trump să îl demită pe şeful FBI, James Comey

Roger Stone, consultant politic american anchetat de FBI în cazul presupuselor legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi oficialităţi ruse, i-ar fi recomandat liderului de la Casa Albă să-l destituie pe James Comey, potrivit unor surse citate de CNN News.

10 mai 2017, 16:26
S-a aflat cine l-a convins pe Trump să îl demită pe şeful FBI, James Comey

Stone ar fi discutat cu Donald Trump, după ce şeful FBI, James Comey, ar fi apărut săptămâna trecută într-o audiere în faţa Congresului american, informează CNN, citat de Mediafax.

Biroul Federal de Investigaţii efectuează o anchetă în cazul presupuselor legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi oficialităţile ruse.

Citeşte şi Donald Trump: James Comey va fi înlocuit de cineva care va face o treabă mai bună

Michael Flynn a demisionat în februarie din funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, după ce au apărut informaţii că ar fi discutat cu oficiali din Rusia în campania electorală. La rândul său, Jess Sessions, secretarul american al Justiţiei, este acuzat că ar fi comunicat cu ruşii.

James Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii din SUA, a fost demis marţi seară de preşedintele Donald Trump. Potrivit unor surse oficiale, Departamentul Justiţiei a stabilit că James Comey a gestionat inadecvat investigaţia în cazul serverului de mail privat utilizat de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat american.

Tot marţi, Donald Trump i-a primit în vizită, la Casa Albă, pentru prima oară, pe ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov şi pe ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak. Trump le-a vorbit, între altele, şi despre demiterea lui Comey care ar fi fost provocată de faptul că şeful FBI „nu a făcut treabă bună” în postul pe care l-a avut.