S-a dat ordin: țara în care se interzice muzica la nunți

Unele regimuri dictatoriale de pe glob interzic până și muzica pe care o consideră „neadecvată" pentru cetățeni. Noi restricții bizare au fost impuse într-un stat obișnuit cu războaiele și sărăcia. 

13 iun. 2023, 09:13
S-a dat ordin: țara în care se interzice muzica la nunți
O mireasă a avut parte de un șoc, chiar înainte de nuntă

Talibanii continuă să facă prăpăd în Afganistan. Poliția a ordonat proprietarilor de săli de evenimente din capitala Kabul să nu pună muzică la evenimente publice sau private. În caz contrar, regulile islamice pentru nunți, botezuri și evenimente similare ar fi încălcate, a avertizat poliția religioasă a talibanilor, potrivit presei internaționale.

Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului a anunțat duminică noua măsură, în cadrul unei întâlniri cu proprietarii sălilor de evenimente. Astfel, patronilor li s-a ordonat să nu-și asume alte decizii decât cele stabilite de autoritatea guvernamentală.

Sălile de nunți nu sunt foarte populare în Afganistan, pentru că populația este extrem de să săracă. Pentru organizarea unui eveniment fastuos, cetățenii ar trebui să scoată foarte mulți bani din buzunar, raportat la câștigul mediu.

Patronii de săli de evenimente, revoltați. Scandal în presa din Afganistan

Managerul unei săli de lux din Kabul a declarat, sub anonimat, că există săli separate pentru bărbați și femei, precum și chelnerițe și femei fotograf, respectiv cameraman, pentru sala destinată femeilor, așa cum stabilește legea în societatea ultraconservatoare.

Unii patroni s-au arătat revoltați de noile reguli impuse.

„Dacă nu există muzică la o nuntă, atunci care este diferența între o ceremonie de nuntă și o ceremonie de înmârmântare?”, a comentat un administrator de sală.

Talibanii nu tolerează muzica pentru că o consideră împotriva învățăturilor islamului. După operațiunea considerată a SUA, respectiv revenirea la putere a talianilor, în august 2021, mulți muzicieni au plecat din țara de origine și au cerut azil în state occidentale.