S-a dat startul programului „Permis pentru viitor”! Cine sunt românii care pot beneficia de școală de șoferi pe gratis

A început cea de-a 9-a ediție a programului „Permis pentru viitor” și se adresează persoanelor din medii defavorizate. Tinerii care sunt eligibili pot să urmeze școala de șoferi pe gratis.

10 ian. 2024, 11:23
S-a dat startul programului „Permis pentru viitor”! Cine sunt românii care pot beneficia de școală de șoferi pe gratis
S-a dat startul programului „Permis pentru viitor”! Cine sunt românii care pot beneficia de școală de șoferi pe gratis

Programul „Permis pentru viitor” a ajuns la cea de-a 9-a ediție și este potrivit pentru tinerii din mediile defavorizate. Se pleacă de la premisa că pentru ei permisul de conducere poate reprezenta o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă. Ba mai mult, acest lucru ar putea ajuta la menținerea sau extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Citește și: Radu Drăguşin, noul jucător al lui Tottenham. Fundaşul echipei naţionale a devenit cel mai scump fotbalist român din istorie

Cei care pot beneficia sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care provin din medii defavorizate. Ei pot aplica pentru obținerea permisului de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Finanțarea acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente.

Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte. Tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

  • scrisoare de motivare personală
  • anchetă socială
  • declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
  • ofertă de preț de la școala de șoferi
  • document despre nivelul studiilor absolvite

Tinerii care au obținut permisul de conducere într-o ediție precedentă a programului Permis pentru viitor și doresc să depună solicitare de finanțare pentru o altă categorie de autovehicule, vor trimite doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preț și o scrisoare de motivație personală.

Programul este organizat, începând din 2015, de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

În decursul celor opt ani de existență a programului, 337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere, 169 au finalizat cu succes aceste cursuri, iar alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Citește și: Ana Baniciu este însărcinată. Toată familia e în culmea fericirii: „Suntem fericiți, recunoscători și nerăbdători să ne cunoaștem iubirea cea mare”