Câştigător Românii au talent 2022. Cine este Emanuel Ion, favoritul caselor de pariuri la câștigarea trofeului

Finala Românii au talent din 27 mai 2022 îi aduce în fața votului telespectatorilor pe cei 11 concurenți calificați în ultimul act al show-ului de la ProTV. Potrivit caselor de pariuri, favorit la câștigarea sezonului cu numărul 12 este Emanuel Ion, adolescentul care a impresionat o țară întreagă.

26 mai 2022, 16:45
Câştigător Românii au talent 2022. Cine este Emanuel Ion, favoritul caselor de pariuri la câștigarea trofeului

Emanuel Ion a evoluat în cea de-a doua semifinală de la Românii au talent, cucerindu-i încă o dată pe jurați, care nu au ezitat nicio secundă să îl trimită în finală. Tânărul muzician  are 15 ani și este din Nazarcea, Constanța.

Adolescentul este nevăzător din naștere. Cântă la 5 instrumente: orgă, acordeon, chitară, chitară bass și tobe. Totul a pornit la 4 ani, când a început să cânte la o orgă de jucărie. Nu își poate explica cum de știe unde să apese apese pe clape sau pe corzi. Spune că mâinile parcă îi sunt conduse de altcineva.

Studiază la un liceu normal și spune că este mai bine așa. Deși îi este mai greu pentru că a fost necăjit de către colegi și nici școala nu este pregatită pentru elevi ca el.

Cum au comentat jurații de la Românii au talent prestația lui Emanuel Ion din semifinale

Așa cum era de așteptat, după ce și-a terminat numărul din seminfinale, publicul s-a ridicat în picioare, iar juriul a avut să spună numai cuvinte de laudă la adresa micului muzician.

„M-ai făcut să cred că totul e trucaj. Bravo, Emanuel!”, a spus Bobonete. „Ești un copil foarte talentat! Îl ai pe Dumnezeu în viața ta și sunt convins că o să ai familia pe care ți-o dorești”, l-a completat Dragoș Bucur.

Citește și: Câştigător Românii au talent 2022. Cine sunt X-treme Brothers, băieţii acrobaţi şi cu musculatura bine definită, după care Andra e topită: „Noi, ca femei, ne uităm la toate aspectele”

„Sunt foarte bucuroasă că am apăsat butonul auriu pentru tine. Este despre talentul și despre munca ta. Meriți din plin să ajungi în finală”, i-a mărturisit emoționată Andra, la Românii au talent, lui Emanuel Ion. „Nu știu ce aș mai putea adăuga. Cred că e destul de limpede pentru cei de acasă. Ne uităm la el ca la mașini străine”, a zis Andi Moiseascu.

Emanuel Ion a primit un Golden Buzz de la Andra, puștiul, nevăzător, impresionând cu talentul de a cânta la instrumente muzicale ale căror clape sau coarde nu le poate vedea. „Dumnezeu a pus în mine acest dar de a cânta, nu doar la orgă, la mai multe instrumente muzicale. Atunci când luam un instrument în mână, parcă știam deja să cânt la el.

Cânt la chitară, pian, chitară bas, acordeon, fluier, muzicuță, tobe și trompetă, toate după ureche. Eu simt clapele atunci când cânt, deși nu le văd. Cânt la pian de la vârsta de patru ani și mi s-au învățat degetele unde sunt notele”, spunea, în cadrul emisiunii Românii au talent, Emanuel Ion.

Cine sunt favoriții la pariuri de la Românii au talent 2022

În ceea ce privește cotele de la pariuri, , Emanuel Ion, este cotat ca principal favorit al concursului, cota care i-a fost acordată fiind de 1,35 urmat de Marina Meola, o pianistă genială de 8 ani și provenită din Republica Moldova.

Citește și: Câştigător Românii au talent 2022, Ana-Maria Mircea. Andi Moisescu: „M-ai năucit!”

Concurenții Alex Dowis, Zametheea și Raisa Maria Radu au cote de 30 pentru a câștiga finala Românii au Talent, Gabriela Dincă are cota 15, iar Darius Mabda 10.

https://www.youtube.com/watch?v=XD6t2FrQ33w