S-a decis! Salariile angajaților STB vor fi majorate cu 10%. De când intră în vigoare măsura

Cresc salariile șoferilor STB, a decis Primăria Capitalei, potrivit declarațiilor directorului general al Societății de Transport, Adrian Criț. Mărirea va avea loc de la începutul anului următor.

07 sept. 2022, 14:14
S-a decis! Salariile angajaților STB vor fi majorate cu 10%. De când intră în vigoare măsura

Șeful Societății de Transport (STB), Adrian Criț, a dezvăluit și procentul de creștere a veniturilor pentru toți angajații.

„Am decis, de la anul, din luna februarie, o creștere a salariului de încadrare pentru toți angajații cu 10 %. Totodată, tichetele de masă sunt majorate din luna septembrie a anului curent de la valoare de 20 de lei pe zi la 30 de lei pe zi”, a dezvăluit Adrian Criț în emisiunea „Cu Gândul la București”, care va fi difuzată integral luni, 12 septembrie, de la ora 19.00, pe platforma Gândul (gandul.ro).

Ce salariu are un şofer STB

Un român a făcut public, în mediul online, fluturaşul de salariu pe luna iunie al unui angajat al Societăţii de Transport Bucureşti.

Potrivit fluturaşul de salariu postat pe internet, un şofer de autobuz din Capitală încaasează la final de lună aproape 3100 de lei. În aceşti bani sunt incluse şi bonurile de masă.

Din fluturaşul postat în mediul online reiese că la un salariu de încadrare de 4.135 de lei, o vechime de 7% și 158 de ore lucrate, şoferul STB a avut un venit brut de 5.363 lei. La aceşti bani se adaugă tichete de masă de 400 de lei. După ce plătește CAS (1.341 lei), CASS (536 lei), impozit (389 lei), angajatul STB rămâne cu un salariu net de 3.097 lei.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii trebui sa indeplinesti: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, scrie bărbatul care a postat fluturaşul pe Facebook.

Citește și Abonamente eliberate online de STB pentru elevii şi studenţii din Bucureşti şi Ilfov