S-a găsit vinovatul pentru accidentul în care a murit fotbalistul Emiliano Sala. Mesajele disperate trimise de acesta, după ce a aflat de tragedie

La aproape trei ani de la accidentul tragic în care şi-a pierdut viaţa fotbalistul argentinian Emiliano Sala procesul se află în plină desfăşurare şi ies la iveală noi detalii despre circumstanţele în care avionul s-a prăbuşit în Canalul Mânecii.

20 oct. 2021, 09:31
S-a găsit vinovatul pentru accidentul în care a murit fotbalistul Emiliano Sala. Mesajele disperate trimise de acesta, după ce a aflat de tragedie

Operatorul care a organizat zborul în urma căruia a murit Emiliano Sala știa că pilotul David Ibbotson nu era calificat să zboare noaptea și nu era competent în condiții meteorologice nefavorabile, s-a stabilit în urma audierilor de la procesul care are loc în Ţara Galilor.

David Henderson, în vârstă de 67 de ani, a pledat vinovat pentru transportarea unui pasager fără autorizație legală, mai scrie The Guardian. De asemenea, el este acuzat de faptul că a avut un comportament neglijent, în urma căruia zborul către Cardiff a fost pus în pericol. După ce a aflat că avionul în care se afla Emiliano Sala s-a prăbuşit, el i-a trimis unui prieten următorul mesaj: „Ibbo s-a prăbuşit cu Malibu. A murit el şi un pasager VIP. Dezastru sângeros! Va fi o anchetă!„.

Citeşte şi Sora lui Emiliano Sala a încercat să sinucidă, la 2 ani de la moartea fotbalistului

De asemenea, el i-a transmis unui alt contact: „Asta deschide o mare cutie cu viermi. Ţineţi-vă gura!„, iar inginerului aeronavei i-a scris: „Nu spune nimănui niciun cuvânt!„.

Henderson este un pilot britanic, considerat cel care a organizat zborul cu pricina, la cererea lui Willie McKay, creierul din spatele transferului lui Sala de la Nantes la Cardiff City. La o înfățișare precedentă, din 2020, Henderson pledase nevinovat asupra acuzației de încălcare a legilor aeriene.

Citeşte şi Şoc în lumea fotbalului. Williams Martinez s-a sinucis. Fusese depistat cu Covid 19

Procesul urmează să mai continue în următoarele două săptămâni.


loading...