S-a impus starea de urgență! Focar de variolă în orașul cu cea mai mare comunitate LGBT+ din lume

Boala LGBT „variola maimuței" determină autoritățile dintr-un mare oraș american să impună starea de urgență. Este vorba despre San Francisco, orașul recunoscut de-a lungul timpului pentru una dintre cele mai numeroase comunități „curcubeu" din lume. 

29 iul. 2022, 10:53
S-a impus starea de urgență! Focar de variolă în orașul cu cea mai mare comunitate LGBT+ din lume

Declararea stării de urgență permite orașului să acceseze fonduri de la stat și de la guvernul federal rezervate pentru situații de urgență și să sensibilizeze publicul larg cu privire la epidemie. Starea de urgență va intra în vigoare luni, 1 august, au stabilit oficialii orașului.

Administrația din San Francisco a declarat joi, 28 iulie, stare de urgență în domeniul sănătății publice, „ca răspuns la creșterea alarmantă a numărului de cazuri de variola maimuței”, cunoscută drept „boala comunității LGBT”.

Doar joi, 281 de cazuri de variolă au fost raportate în San Francisco de autoritățile sanitare, la persoane gay, de sex masculin, potrivit presei internaționale.

 

Recomandările autorităților pentru comunitatea LGBT, în contextul epidemiei de variola maimuței

 

Medicii și liderii politici din San Francisco recomandă persoanelor gay să utilizeze prezervative, reducerea numărului de parteneri sexuali și vaccinarea cu Jynneos.

„Vrem să avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cât mai bine publicul și a proteja sănătatea.

Dorim, de asemenea, să ne afirmăm angajamentul față de sănătatea comunităților LGBTQ din San Francisco, așa cum am făcut întotdeauna în mod istoric ca oraș”, a declarat joi Susan Philip, ofițerul de sănătate din San Francisco.

Philip a subliniat că nu intenționează să solicite închideri sau restricții, o poziție care distinge această măsură de ordinele sanitare emise pe parcursul pandemiei COVID-19.

„Poate mai îngrijorător decât numărul mare de infecții a fost traiectoria, care continuă să crească. Dacă ar exista o altă comunitate care a fost afectată în mod disproporționat de variola maimuței în modul în care a fost afectată comunitatea homosexuală, întreaga țară ar fi revoltată”, a mai transmis Philip în timpul unei conferințe de presă.

San Francisco și Los Angeles sunt cele două mari focare de „monkeypox” din California.