S-a întors roata! Rușii au rămas fără energie electrică. Motivul pentru care s-a ajuns în această situație

În timp ce peste 500 de localități din Ucraina au rămas fără energie electrică, acum a venit rândul rușilor să sufere și să stea fără curent.

05 dec. 2022, 18:41
S-a întors roata! Rușii au rămas fără energie electrică. Motivul pentru care s-a ajuns în această situație

Rușii s-au trezit în situația improbabilă de a se confrunta cu penurii de energie electrică, la fel ca o mare parte din restul Europei, în ciuda faptului că trăiesc într-una dintre cele mai bogate țări în petrol din lume, anunță dnyuz.com.

Zeci de mii de soldați ruși trimiși în Ucraina au fost uciși, iar Putin se străduiește să refacă pierderile armatei, motiv pentru care inginerii, reparatorii și muncitorii municipali vor schimba uneltele cu armele.

Citiți și: Rusia a pierdut 60 de avioane de luptă, dar trimite sute de rachete zilnic în Ucraina

În plină iarnă, rușii se confruntă cu temperaturi de îngheț pe fondul unei penurii de persoane capabile să repare infrastructura, potrivit stiripesurse.ro. Acest lucru se întâmplă în timp ce Rusia a provocat daune „colosale” rețelei electrice din Ucraina, spun oficialii, provocând pene de curent care ar putea dura până în martie.

Locuitorii ruși orașul Astrahan s-au plâns pe rețelele de socializare că lucrătorii de întreținere au fost trimiși să lupte în Ucraina.

„Ne-am adresat birourilor de înregistrare și înrolare militară și oficialilor, explicând că sezonul de încălzire vine în curând și avem nevoie de oameni, dar nu am primit niciodată un răspuns clar”, a declarat un rezident pentru canalul Telegram . În 2019, exporturile de țiței au contribuit cu aproximativ 123 de miliarde de dolari la economia Rusiei. Cu toate acestea, sistemul său de încălzire comunală este cunoscut ca fiind fragil și ineficient.

Ordinul de mobilizare emis de Kremlin în septembrie a mobilizat 320.000 de oameni în armata rusă, dar un număr de trei sau patru ori mai mare a fugit în străinătate. Acest lucru a lăsat Rusia cu un deficit de muncitori.

Între timp, rușii continuă bombardamentele în Ucraina.

„Inamicul continuă să atace infrastructura esenţială a ţării. În prezent, 507 localități din opt regiuni ale țării noastre sunt întrerupte de la alimentarea cu energie electrică”, a spus adjunctul ministrului de interne Evgheni Ienin pentru televiziunea ucraineană, relatează AFP.

Din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina, și Republica Moldova a rămas fără energie electrică.

Citiți și: Statele Unite se tem de furia lui Putin: Nu excludem utilizarea de către Rusia a armelor nucleare