S-a inventat pâinea de criză, care ţine mai mult de foame. Are şi alte beneficii pentru sănătate

Pâinea produsă dintr-un nou sortiment de făină ține mai mult de foame, scade riscul bolilor și este benefic pentru sănătate.

27 feb. 2023, 13:35
S-a inventat pâinea de criză, care ţine mai mult de foame. Are şi alte beneficii pentru sănătate

Pâinea care ține mai mult de foame este realizată cu ajutorul acestui aliment produs din leguminoase, descoperit de oamenii de știință britanici.

Acest nou tip de făină are la bază leguminoase, cum ar fi năut, linte și fasole și toate aceste ingrediente vin în controlul greutății, echilibrul unui stil de viață sănătos, reduce riscul bolilor de inimă și scade nivelul glucozei din sânge.

Pe lângă celelalte sortimente de făină, noua făină a fost creată printr-o nouă metodă de măcinare care păstrează structura fibroasă a leguminoaselor.

Citește și Alimentaţia românilor, multă şi nesănătoasă. Greşelile identificate de un nutriţionist: „E o boală de-a noastră să mâncăm pâine la orice”

Oamenii de știință sunt de părere că înlocuirea făinii de grâu cu acest nou sortiment de făină poate reduce semnificativ procentul obezității, dar și riscul de diabet și boli cardiovasculare.

Pâinea produsă din făina de năut

Oamenii de știință au descoperit că adăugarea făinii de năut cu celule întregi de pâine a crescut eliberarea semnalelor de sațietate de la intestin la creier, ceea ce înseamnă că oamenii s-au simțit mai sătui după ce au mâncat.

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre beneficiile pe care le are noul aliment pentru sănătate. „Năutul este folosit de vreo 7.500 de ani. Vorbim despre un aliment extrem de sănătos (…). Este un aliment extrem de util din multe puncte de vedere, pentru că pe de o parte este bogat în fibre, iar pe de altă parte este cu colesterol 0”, a spus medicul, potrivit antena3.ro.

Citește și De ce rezistă pâinea din comerţ atât de mult. Motivul neaşteptat care te va face să te gândeşti de două ori dacă merită să o mai cumperi

„17 grame de fibre la 100 grame de năut înseamnă aproape asigurarea integrală a dozei de fibre necesare zilnic pentru o doamnă sau o domnișoară, și aproape undeva pe la jumate din ceea ce înseamnă doza de fibre necesare pentru un bărbat. Așa că vă dați seama, de la reglarea metabolismului, asigurarea tranzitului intestinal, a trece pe un metabolism bogat în proteine, toate acestea înseamnă de fapt un regim echilibrat”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Supa de năut, năutul în salată, humusul sunt folosite de-a lungul timpului în istorie și au avut beneficii importante asupra sănătății noastre.