S-a născut a doua oară. Vezi povestea CUTREMURĂTOARE a băieţelului-ŢESTOASĂ

În anii '90, toţi copiii se uitau la Ţestoasele Ninja, un desen animat care spunea povestea a patru băieţi transformaţi în ţestoase, care formează o echipă ce luptă împotriva răului. În faţa blocului, toţi voiau să fie personajul preferat şi se jucau "de-a ţestoasele". Din păcate, pentru un băieţel din Columbia, prea mic pentru a fi auzit vreodată de faimoşii eroi de desene animate, a fi o ţestoasă a fost timp de câţiva ani aproape o realitate.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 18:01

Didier Montalvo are şase ani şi până acum nu a avut niciun prieten. Şi asta din cauza unei probleme medicale: nevi melanoctici congenitali. Afecţiunea se manifestă prin prezenţa unui număr mare de aluniţe pe corp, însă poate căpăta forme extreme. Adică exact ce i s-a întâmplat lui Didier.

Copiii din satul lui nu au vrut niciodată să se joace cu el, iar adulţii îl priveau ca pe un monstru, ca pe o plămădire a diavolului din cauză că pe spate avea o aluniţă uriaşă, atât de mare încât părea o carapace de ţestoasă. De fapt, întreaga familie Montalvo a fost marginalizată, deoarece consătenii lor considerau că sunt blestemaţi pentru că l-au conceput pe Dider în timpul unei eclipse, cum spune o superstiţie locală.

„Vreau să cresc”, spunea deseori Didier. „Dar aluniţa nu mă lasă”, continua resemnat.

Acum, micuţul poate spune că s-a născut din nou, prin bună voinţa şi priceperea unui medic britanic, care l-a operat şi l-a scăpat de monstruozitatea pe care a cărat-o în spate ani de zile. Chirurgul plastic Neil Bulstrode a efectuat operaţia gratis, împreună cu o echipă de medici din Bogota. Intervenţia chirurgicală era obligatorie în cazul lui Didier pentru că semnul său din naştere devenise atât de mare încât risca să devină malign. Extirparea aluniţei a fost deosebit de complicată, iar medicii au trebuit să efectueze mai multe intervenţii şi să îi preleveze mai multe grefe de piele micuţului, care a dat însă dovadă de un foarte mare curaj şi a suportat foarte bine întreaga procedură.

„Cazul lui Didier este cel mai grav pe care l-am văzut vreodată. Efectiv, trei sferturi din circumferinţa corpului său erau afectate. A fost dureros, dar a meritat. Este grozav să vezi fotografii cu el acum şi că îi merge bine. Sunt foarte fericit pentru cum au ieşit lucrurile.