S-a rezolvat problema educaţiei în pandemie: o oră de sport în plus în programă

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, la Galaţi, că elevii vor face mai multe ore de sport. Stroe a spus că unele ore de sport se vor desfăşura online din cauza epidemiei. 

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 10:02
S-a rezolvat problema educaţiei în pandemie: o oră de sport în plus în programă

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, la Galaţi, că începând din anul şcolar viitor, elevii vor avea o oră de sport suplimentară. Aceasta se va desfăşura în condiţiile speciale impuse de epidemia de Covid 19.

Tot din cauza virusului Sars Cov 2, mai multe ore de sport se vor desfăşura online. „Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropos de ore de sport on-line, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a declarat Ionuţ Stroe.

NOUL AN ŞCOLAR, un nou proiect pregătit de Guvern: ore de 30 de minute şi cursuri în 3-4 schimburi

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a mers la Galaţi pentru a vizita o bază sportivă de tradiţie care în prezent este abandonată. Aceasta se află în proprietatea ministerului, iar ministrul Stroe a propus ca baza să fie trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi pentru a fi reabilitată.