Răsturnare de situaţie în cazul tragediei de la Iaşi. Cei doi copii nu au murit din cauza strugurilor stropiţi

Cei doi frați din localitatea ieșeană Coarnele Caprei, unul de 1 an și jumătate, iar celălalt de 3 ani, au murit sâmbătă la un interval de câteva ore după ce ar fi mâncat struguri trataţi cu pesticide. Necropsia a arătat că nu este vorba despre o intoxicație cu struguri tratați, așa cum a spus mama lor. Potrivit Ziarul de Iași, este vorba de fi o substanţă extrem de toxică, cum ar fi otrava pentru rozătoare.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 14:25
Răsturnare de situaţie în cazul tragediei de la Iaşi. Cei doi copii nu au murit din cauza strugurilor stropiţi

Medicii legiști nu au confirmat spusele mamei celor doi fraţi, care au murit intoxicați. Aceasta le-ar fi declarat oamenilor legii că micuţii au mâncat struguri stropiţi cu pesticide. Conform rapoartelor elaborate în urma necropsiei, cauza preliminară este intoxicaţia, însă substanţa care a cauzat decesul micuţilor nu a putut fi identificată.

Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a declarat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

Citeşte şi Tragedie în Iaşi! Doi fraţi au murit după ce au mâncat struguri stropiţi cu insecticid FOTO

O ipoteză lansată de legişti este aceea că substanţa toxică a fost inhalată şi nu înghiţită. Astfel, în stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanţă rozalie şi la niciunul dintre copii nu s-au găsit urme de struguri.

După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat directorul IML Iaşi.

Legiștii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate care este substanța care a provocat decesul celor doi minori.

De asemenea, polițiștii au deschis o anchetă. Cei doi copii ar fi prezentat simptome încă de vineri, însă mama copiilor a sunat abia sâmbătă la 112, când starea micuților s-a înrăutățit. Cei doi copii locuiau împreună cu mama lor în timp ce tatăl lucra în străinătate.


loading...