S-a stins din viaţă un artist URIAŞ. Milioane de români au suspinat la filmul "Love Story"

Publicat: Joi, 08 Noiembrie 2018 09:20 // Actualizat: Joi, 08 Noiembrie 2018 09:20 // Sursa: romaniatv.net

Compozitorul francez Francis Lai, cunoscut pentru coloana sonoră din filmul "Love Story", a murit la vârsta de 86 de ani.

Compozitorul şi muzicianul francez Francis Lai, specialist în muzică de film, a murit la vârsta de 86 de ani. El este autorul coloanei sonore din filmele "Un homme et une femme" şi "Love Story", pentru care a primit un premiu Oscar în 1970, scrie AFP.

Acordeonist şi adept al muzicii uşoare, Francis Lai orginar din Nisa, s-a făcut cunoscut în calitate de compozitor de cântece de succes. 

El a compus numeroase piese pentru Edith Piaf, Mireille Mathieu, Nicole Croisille, Dalida. Printre cele mai mari succese, este "La Bicyclette", pe care a compus-o în 1968, pe versurile lui Pierre Barouh, cu Yves Montand ca interpret. 

Lai a semnat şi muzica pentru filme realizate de Terence Young, Jean Delannoy, René Clément, Christian-Jaque, Henri Verneuil.

În 1966, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru coloana sonoră din filmul "Un homme et une femme/ Un bărbat şi o femeie", de Claude Lelouch, dar patru ani mai târziu va obţine staueta pentru "cea mai bună muzică" pentru "Love Story". 

S-a făcut remarcat prin folosirea de instrumente pentru muzică electronică: sintetizator analogic, acordeon electronic, apoi mai târziu, sintetizatoarele digitale. 

"Cu imensă tristeţe am aflat de decesul lui Francis Lai, acest mare compozitor din Nisa", a declarat Christian Estrosi, primar al oraşului, precizând că municipalitatea îi va aduce un omagiu: "Voi propune familiei sale să numim un loc emblematic din oraşul nostru după marele compozitor", a precizat edilul. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Francis Lai Love Story
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
24 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H