S-a vindecat de COVID-19, însă când a revenit de la spital şi-a găsit soţul mort în casă. Bărbatul fusese şi el infectat

O femeie din Florida s-a vindecat de COVID-19, însă când a revenit de la spital şi-a găsit soţul mort în casă. Bărbatul fusese şi el infectat cu coronavirus, însă a rămas acasă pentru a avea grijă de câini.

01 sept. 2021, 09:46
S-a vindecat de COVID-19, însă când a revenit de la spital şi-a găsit soţul mort în casă. Bărbatul fusese şi el infectat

S-a vindecat de COVID-19, însă când a revenit de la spital şi-a găsit soţul mort în casă. Este coşmarul unei femei din Florida. Lisa şi Ron Steadman s-au infectat cu coronavirus, însă doar ea a ajuns la spital, soţul acesteia rămânând acasă.

S-a vindecat de COVID-19, însă când a revenit de la spital şi-a găsit soţul mort în casă

Primul care s-a infectat cu coronavirus a fost Ron, care a avut simptome asemănătoarea cu cele ale unei răceli. La scurt timp, Lisa s-a infectat şi ea şi a ajuns la spital după ce a leşinat.

Deşi era infectat, Ron a preferat să rămână acasă pentru a avea grijă de câinii familiei. După ce s-a externat, Lisa şi-a găsit soţul mort în casă, păzit de câini. Animalele erau şi ele la un pas să moară de foame.

”Nu-mi pot scoate imaginea aia din cap. Îmi doresc să nu-l fi găsit așa”, a povesteşte Lisa.

Niciunul dintre cei doi soți nu erau vaccinaţi.

”Amândoi eram nesiguri în ceea ce privește vaccinarea. Ni se părea că nu au fost suficient testate. Acum, după ce am fost în spital și am vorbit cu doctorul meu, am decis să mă vaccinez în septembrie”, a spus Lisa, potrivit NBC News, citat de Antena3.

Citeşte şi SUA autorizează a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 doar pentru o anumită parte a populaţiei

SUA au înregistrat marţi peste 1.000 de decese asociate COVID-19, echivalentul a circa 42 de decese pe oră, potrivit unui bilanţ Reuters. Decesele legate de coronavirus au crescut în Statele Unite în ultima lună şi media lor este de 769 zilnic, cea mai mare rată de la mijlocul lunii aprilie, potrivit bilanţului Reuters.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a confirmat marţi seara că intenţionează să prelungească măsurile impuse călătorilor de a purta măşti în avioane, trenuri şi autobuze, pe aeroporturi şi gări până la jumătatea lunii ianuarie.

La fel ca în multe alte ţări, varianta Delta de coronavirus reprezintă o provocare majoră pentru SUA.

Ultima dată când Statele Unite au înregistrat peste 1.000 de decese zilnice a fost în luna martie. Oficialii americani au început să accelereze ritmul vaccinărilor în faţa creşterii numărului de infectări, media pe şapte zile a dozelor administrate crescând cu 14% în ultimele două săptămâni, conform cifrelor Our World in Data.

Citeşte şi SUA contrazice specialiștii lumii: Nu este nevoie de a treia doză de vaccin împotriva Covid-19