S-a zguduit pământul din nou. Cutremur cu magnitudine 4.4

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudine peste 4 a avut loc marţi în Grecia la o adâncime de doar 10 kilometri.

20 apr. 2021, 19:14
S-a zguduit pământul din nou. Cutremur cu magnitudine 4.4

Cutremur cu magnitudine 4.4 în Grecia. În ziua de 20 Aprilie 2021, la ora 08:09:55 (ora locală a României), s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 10 km, anunţă INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 156km SV de Aydin, 199km S de Karabaglar, 203km S de Izmir, 221km SV de Merkezefendi, 222km SV de Denizli, 227km S de Manisa

Cutremur în Buzău, duminică după-amiază. Seismul a avut 3.8 pe Richter

Luna trecută, un cutremur de magnitudinea 6,3, potrivit Institului american de geofizică USGS, a avut loc în apropiere de Larissa, un oraş situat în centrul Greciei, unde locuitori au ieşit în stradă, scrie presa locală, relatează AFP. Seismul a fost resimţit în centrul şi nordul Greciei.

Potrivit unor prime informaţii ale Observatorului Geodinamic de la Atena, epicentrul cutremurului – potrivit estimării sale de magnitudinea 6 – a fost localizat la 21 de kilometri sud de comuna Elassona, în apropiere de Larissa, şi la 350 de kilometri nord de Atena.  ”Seismul a avut loc la adâncimea de zece kilometri. Înconsecinţă, vor avea loc repliciimportante”, a avertizat la postul de radio Skai seismologul grec Gerassimos Papadopoulos..

Grecia, situată în sud-estul Europei, se află deasupra mai multor falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente, mai ales în mare, cel mai adesea fără să facă victime.

Ultimul cutremur sângeros în Grecia, de magnitudinea 7, a avut loc la 30 octombrie 2020, în Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul Izmir, în vestul Turciei.

Doi adolescenţi au murit atunci pe Insula greacă Samos, iar în Turcia cutremurul s-a soldat cu 114 morţi şi 1.035 de răniţi.

Cutremur de 5,9, duminică după-amiază, în Iran. Seismul, produs aproape de o centrală nucelară!


loading...
Partenerii noștri