S-au găsit CUTIILE NEGRE ale avionului prăbuşit în Tatarstan: Versiunea unui atentat este exclusă

Echipele de anchetatori ruşi au găsit luni cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 prăbuşite duminică, după care a explodat, în timpul aterizării pe aeroportul din Kazan, în Republica Tatarstan care face parte din Federaţia Rusă. 

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 12:54
S-au găsit CUTIILE NEGRE ale avionului prăbuşit în Tatarstan: Versiunea unui atentat este exclusă

Nu au existat supravieţuitori în urma accidentului, decedând toţi cei şase membri ai echipajului şi 44 de pasageri, relatează agenţia rusă de presă Ria Novosti.

Anchetatorii iau în considerare cinci versiuni ale accidentului, dar au exclus din start posibilitatea unui atentat. „Poate fi o eroare de pilotaj, o defecţiune tehnică, combustibilul de slabă calitate, condiţiile meteorologice nefavorabile sau o eroare a turnului de control”, a indicat ministrul rus al transporturilor Maxim Sokolov. Autorităţile ruse indicaseră anterior două posibile cauze ale prăbuşirii avionului – o defecţiune la bord sau o eroare de pilotaj.

„Atât timp cât Comitetul Interstatal pentru Aviaţie nu şi-a încheiat activitatea, cred că toate cele cinci versiuni sunt viabile şi vor fi analizate în continuare”, a indicat ministrul rus al transporturilor. El a exclus un atentat la bordul aparatului de zbor care venea de la Moscova. „Ancheta nu a identificat printre cauzele posibile varianta unui atentat terorist”, a subliniat oficialul rus, indicând că anchetatorii nu au reuşit încă să stabilească înălţimea de la care avionul a căzut. Decodarea cutiilor negre urmează să determine cu exactitate acest aspect.

Citeşte şi Din 2014, maşinile ar putea fi dotate cu cutii negre ca avioanele. Vezi de ce

Compania aeriană „Tatarstan” insistă că piloţii săi erau extrem de calificaţi, excluzând o eroare de pilotaj. Printre victimele accidentului aerian, produs duminică în Tatarstan, se numără fiul preşedintelui Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, directorul filialei locale a FSB, Aleksandr Antonov, şi soţia unui cunoscut comentator sportiv rus, Roman Skvorţov, de la postul de televiziune Rossia-2.

Preşedintele Tatarstanului a decretat luni, 18 noiembrie, zi de doliu la nivel regional, în memoria victimelor accidentului aviatic produs duminică la Kazan.