Să nu pui niciodată ouăle proaspete în frigider! Pericolul uriaș la care te expui atunci când faci asta

Foarte multe persoane nu știu acest detaliu important! Iată care este pericolul la care ne expunem atunci când băgăm ouăle proaspete la frigider.

16 mart. 2024, 08:11
Să nu pui niciodată ouăle proaspete în frigider! Pericolul uriaș la care te expui atunci când faci asta
Să nu pui niciodată ouăle proaspete în frigider! Pericolul uriaș la care te expui atunci când faci asta

Foarte puțină lume știe că nu este bine să pui ouăle proaspete în frigider. Dacă și tu faci acest lucru, ar trebui să știi că te expui la un pericol foarte mare și ar trebui să iei în considerare să nu mai faci acest lucru.

Românii adoră ouăle, fiind pe lista de alimente favorite la noi în țară. Ele sunt extrem de versatile, putând fi consumate în diverse forme. Putem să mâncăm ouă fierte, prăjite sau chiar umplute. În plus, ele sunt și extrem de benefice pentru organismul uman.

Citește și: Wrap-uri cu mere, scorțișoară și sos de caramel, desertul care face furori în 2024. Se prepară cât ai bate din palme și nu compromite silueta

Știm deja faptul că ouăle sunt printre cele mai complexe alimente din punct de vedere nutrițional. Acest aliment poate fi integrat cu ușurință în numeroase rețete de dulce, precum clătite, brioșe și alte prăjituri.

Atunci când mergem la supermarket luăm ouăle direct din frigider, iar atunci când ajungem acasă avem mare grijă sa le băgăm cât mai repede la rece. Totuși, de ce am spus că nu este bine să face același lucru cu ouăle proaspete?

Atunci când iei ouă de la un producător local sau le primești de la țară ar trebui să ai mare grijă. Specialiștii au tras un semnal de alarmă extrem de important. Aceștia afirmă că ele nu trebuie puse la frigider, iar motivul este unul extrem de simplu.

Oscilația de temperatură poate favoriza proliferarea bacteriilor de pe coajă. Astfel, o alegere bună este să le lași la temperatura camerei. Iar dacă le ai deja la frigider și vrei să le depozitezi în altă parte, nu face acest lucru.

Cu toate că sunt alimente compleze, așa cum am mai spus, ele nu rezistă la schimbări de temperatură. Mai mult de atât, este destul de greu să ne dăm seama dacă ouăle luate de la producători locali sunt proaspete sau nu. Când nu există o dată de expirare, poate fi destul de greu să ne dăm seama de acest lucru.

Cel mai simplu test este cel cu paharul. Pune oul într-un pahar cu apă rece. Dacă aceasta plutește, înseamnă că nu este proaspăt și trebuie aruncat. Dacă oul se scufundă la fundul paharului însă, înseamnă că este proaspăt.

Citește și: Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul extrem de popular la care a renunțat pentru totdeauna