Wrap-uri cu mere, scorțișoară și sos de caramel, desertul care face furori în 2024. Se prepară cât ai bate din palme și nu compromite silueta

Wrap-ul nu este altceva decât un tip de sendviș rapid. La prepararea acestui sendviș nu se folosesc, însă, două felii de pâine, ci foi subțiri de lipie, care, apoi, pot fi rulate sau împachetate.

14 mart. 2024, 16:48
Wrap-uri cu mere, scorțișoară și sos de caramel, desertul care face furori în 2024. Se prepară cât ai bate din palme și nu compromite silueta

Delicioasele wrap-uri cu mere sunt un desert sănătos, care se prepară relativ repede și fără multă bătaie de cap. Vestea bună este că nu reprezintă un pericol prea mare pentru siluetă întrucât nu conțin decât foarte puțin zahăr, și acela brun.

Ingrediente necesare pentru prepararea wrap-urilor cu mere

  • 4 bucăți de wrap-uri (lipii)
  • 2 vârfuri de praf de scorțișoară
  • 1 lingura de unt topit
  • 1 măr tocat mărunt
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri de unt
  • 100 ml sos caramel
  • 75 ml de smântână

Cum prepari wrap-urile cu mere

Pentru început, pune zahărul brun într-o tigaie mică, adaugă untul, un praf de scorțișoară și merele tocate mărunt.

Lasă ingredientele pe foc până când se topesc complet și se formează un sirop. Odată format siropul, dă tigaia la o parte și ocupă-te de wrap-uri.

Ia cele 4 wrap-uri și, din fiecare, taie câte două fâșii de aproximativ 6 cm lungime. Introdu aceste fâșii în cuptorul cu microunde la temperatură minimă și prăjește-le timp de 10 minute până devin moi.

Citeste si Rețetă de post cu gem de afine, ideală pentru credincioși! Desertul simplu și gustos pe care îl vei face în fiecare weekend. Gata în doar 15 minute

Amestecă untul topit cu o lingură de zahăr și un praf de scorțișoară, apoi întinde acest amestec pe ambele părți ale fiecărei fâșii.

Urmează umplerea wrap-urilor cu pasta de mere. Pune o lingură de umplutură de mere în partea stângă jos a fâșiei de wrap. Îndoaie partea stângă fără umplutură peste partea dreaptă, astfel încât să obții un triunghi. Îndoaie partea stângă peste dreapta până la capătul benzii, apoi îndoaie capătul benzii sub partea pliată. Așază cele 8 buzunare pe foaia de copt.

Coace wrap-urile în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute. Trebuie să fie rumenite.

Între timp, toarnă sosul de caramel într-o cratiță, la foc mediu, și amestecă continuu în el. Ia tigaia de pe foc toarnă sosul într-un castron mic.

Scoate wrap-urile din cuptor, lasă-le să se răcească și acoperă-le cu sos de caramel.

Citeste si Coliva la cornet, noul desert sofisticat care face furori printre bucureșteni! Cât costă preparatul dulce. ”Acel moment când vrei să mori dar să faci impresie bună”