SABAIL – CRAIOVA 2-3 în primul tur preliminar din Europa League. Victorie aşteptată pentru OLTENI

Craiova a câștigat, joi, prima manșă a turului 1 preliminar din Europa League, în deplasarea cu azerii de la Sabail, scor 3-2. Câștigătoarea dintre Craiova și Sabail se va duela în turul secund cu învingătoarea dintre Honved (Ungaria) și Zalgiris (Lituania). Returul se va juca în Bănie, pe 18 iulie, de la ora 20:00.

11 iul. 2019, 17:43
SABAIL – CRAIOVA 2-3 în primul tur preliminar din Europa League. Victorie aşteptată pentru OLTENI

Craiova a început aventuros partida de la Baku. Primele 15 minute i-au găsit sus, în terenul advers, dar au fost la un pas să fie pedepsiți pe contraatac. Ivan Martic a blocat o acțiune periculoasă a adversarilor cu riscul unui cartonaș galben în minutul 7. Craiova a deschis scorul cinci minute mai târziu. Alexandru Mateiu, cel mai activ fotbalist român, a marcat cu o execuție spectaculoasă din interiorul careului de 16 metri.

Azerii au ripostat și au egalat la finalul celei de-a doua lovituri de colș. Agabala Ramazanov a înscris după o fază lucrată, în care doi jucători au lăsat mingea să treacă. Pigliacelli a încasat însă un gol parabil.

Corneliu Papură a fost inspirată cu discursul de la pauză. Oltenii au revenit mult mai deciși, iar căpitanul Nicușor Bancu a înscris în minutul 51, la finalul unei curse de 30 de metri. Mihai Roman părea să fi tranșat soarta calificării în minutul 67, cu un gol simplu, din 6 metri. Ramazanov a reușit „dubla” în minutul 82 și păstrează șanse matematice pentru azeri.

SABAIL – CRAIOVA 2-3 (1-1)

Ramazanov ’33 ’82 / Mateiu ’12, Bancu ’51, M. Roman 67

Sabail: Bozinovski – Abbasov, Yunuszada, Rahimov (84 Yagublu), Erico – Cociuc, Essien (59 Duventru), Amirguliyev – Abbasov, Ramazanov, Hamdi (72 Muradbayli). Antrenor: Aftandil Hajiyev.

Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu (90 Baiaram) – Ivanov, Mateiu, Qaka – Bărbuț (73 Al. Ioniţă), M. Roman (68 Fortes), Bancu. Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonaşe galbene: Erico 73, Ramazanov 87/ Martic 7.

Au arbitrat: Fyodor Zammit – Duncan Sultana, Theodore Zammit (asistenţi), Mario Apap (rezervă) – toţi din Malta.