Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii românești, are planuri mărețe: ”Îmi doresc să o depășesc pe Nadia Comăneci”

Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat săptămâna trecută două medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha, are planuri mărețe. Tânăra supranumită noua stea a gimnasticii românești, după ce a cucerit aurul la probele de bârnă și sol la doar 15 ani, vrea să o depășească de Nadia Comăneci, Zeița de la Montreal.

12 mart. 2023, 16:21
Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii românești, are planuri mărețe: ”Îmi doresc să o depășesc pe Nadia Comăneci”
Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii românești, are planuri mărețe

Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii românești, are planuri mărețe. Mai mult, Sabrina Voinea vrea să se întoarcă de la Campionatele Europene din 2024 cu cel puțin două medalii de aur.

Citește și Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, aur la bârnă şi la sol la Cupa Mondială de la Doha VIDEO

Sabrina Voinea, noua stea a gimnasticii românești, are planuri mărețe

După ce a făcut spectacol la Doha, noua stea a gimnasticii românești spune că nu a avut deloc emoții înainte de concurs, chiar dacă a fost primul din cariera sa.

„A fost un concurs frumos cu realizări și foarte multă muncă. Nu am avut emoții înainte de concurs, dar dacă am emoții le pot stăpânii cu ajutor mamei, pentru că îmi dă curaj și încredere în mine. Vreau să vin de la europene cu aurul de gât, să vin cel puțin cu două medalii”, spus Sabrina Voinea.

Prestația tinerei gimnaste de la Cupa Mondială de la Doha a impresionat-o chiar și pe Nadia Comăneci care a ținut să o felicite pentru performanța sa. Acest lucru a impresionat-o pe micuța Sabrina care a mărturisit că își dorește să o depășească pe Zeița de la Montreal.

„M-a felicitat și Nadia Comăneci, sunt foarte mândră pentru că o apreciez și îmi doresc să o depășesc pe dânsa. Am avut mai multe emoții pe podium decât pe aparate, dar mi-am dorit de mică să devin gimnastă”, a mai spus noua stea a gimnasticii românești.

Camelia Voinea, mama și antrenoarea tinerei gimnaste, a spus că nici ea și nici fiica ei nu au avut emoții înainte de competiția de la Doha pentru că sportiva „a știut ce are de făcut”, potrivit Antena3CNN.

Campioana olimpică și antrenoarea Camelia Voinea este mândră că fetița ei i-a pășit pe urme, chiar dacă nu i-a prevăzut o carieră în sport. „Eu nu aveam în cap să fac o gimnastă din ea. Și-a dorit foarte mult. Aveam bonă și mă tot suna să-mi spună că nu se oprește din plâns. Așa că i-am spus să o aducă cu taxiul la sală. Și, de atunci, venea mereu. La vreo 5 ani, m-am trezit cu ea la aliniere, printre gimnaste. Pe urmă, a început să mă certe că nu mă uit la ce face ea, că de ce nu merge și la ea la concurs.

De multe ori mi s-a dat în cap pentru că o cheamă Voinea și este fiica mea. Mai ales în România. La competițiile internaționale am fost arbitrată corect. La nivel național, nu s-a întâmplat asta. S-a văzut după FOTE și Europene.

Diferență colosală de note la toate cele patru aparate. Aproape un punct la fiecare aparat. În țară, sunt interese de club, poate unii sunt sancționați dacă nu aduc rezultate. Dar toate au o limită. Sabrina a suferit foarte mult și, dacă nu aș fi fost eu lângă ea, s-ar fi lăsat de gimnastică. I-am spus că va vedea adevărată ei valoare când va concura pe plan extern”, a povestit Camelia Voinea, potrivit Gsp.ro.

Citește și David Popovici, medalie de aur şi record naţional la CN în bazin scurt de la Otopeni. Când va mai concura