Saint-Bernard nevăzător, salvat de pompieri

Un câine Saint-Bernard orb s-a ghidat după vocea unui pompier și a fost salvat dintr-un lac de agrement din localitatea Mihai Vodă, judeţul Giurgiu.

23 nov. 2020, 14:33

Saint-Bernard nevăzător, care căzuse într-un lac de agrement din localitatea Mihai Vodă, județul Giurgiu, a fost salvat după ce s-a lăsat ghidat de vocea unui pompier. Pompierii de la Detaşamentul Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, au intervenit, luni, pentru a salva câinele, care a fost redat stăpânului său.

Un câine a înghiţit mască chirurgicală. Patrupedul de un an a fost operat de urgenţă

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pompierii din Giurgiu au avut, luni, o misiune de salvare a unui câine, în localitatea Mihai Vodă.

Slash, un Saint-Bernard nevăzător, a căzut în apa unui lac de agrement, cel mai probabil după ce nu şi-a dat seama că se află pe malul abrupt al acestuia.

„Deşi era foarte speriat de ceea ce i se întâmplă, acesta a avut încredere în pompierii care au coborât pentru a-l scoate din apă şi s-a ghidat după vocea lor până când a ajuns într-un loc în care s-a simţit în siguranţă. În cel mai scurt timp, câinele a ajuns la stăpânul său, care a urmărit cu sufletul la gură întreaga acţiune de salvare”, arată IGSU.

Un câine a fost ales primar într-un oraş din SUA. De 22 de ani localitatea e condusă de animale

Saint-bernard .ul este o rasă de câine uriaș, cu o expresie oarecum tristă.Câine de talie mare, având originea în Alpii Elveției unde a fost utilizat pentru paza gospodăriilor și a turmelor, pentru cărăușie și tracțiune. A devenit celebru în secolul al XIX-lea fiind folosit, datorită puterii și simțului său remarcabil de orientare, pentru salvarea călătorilor care se rătăceau sau erau înzăpeziți în trecătorile alpine. Numele îi vine de la trecătoarea Saint Bernard, unde a trăit și cel mai celebru reprezentant al rasei, cîinele Barry, care între 1800 și 1812 a salvat 40 vieți omenești și este considerat câinele național al Elveției.

Saint Bernardul modern este rezultatul unei selecții dirijate, la care au contribuit în mare măsură crescătorii britanici pe la mijlocul secolului trecut, subliniindu-se în special aspectul său masiv și fixarea caracteristicilor specifice ale colorației sale alb-roșii.

Se caracterizează prin capul foarte puternic, masiv, impozant, marcat prin pliuri ce-i brăzdează fața, botul lat, cu aspect pătratic și trufă marcantă, totdeauna de culoarea neagră. Ochii bruni sau căprui sunt de mărime mijlocie, plasați spre față, iar în cele mai multe cazuri pleoapa inferioară nu se închide complet. Privirea este serioasă, inteligentă și mereu binevoitoare. Stopul este bine marcat.