Salah Abdeslam a fost ajutat de comunitatea din Molenbeek să se ascundă de poliţie

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a denunțat luni o 'formă foarte comunitaristă de organizare' precum cea din Molenbeek, cartier din Bruxelles, care 'fără îndoială' i-a asigurat protecție lui Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandoului de jihadiști care a comis atentatele din 13 noiembrie 2015 din capitala franceză, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

21 mart. 2016, 11:02
Salah Abdeslam a fost ajutat de comunitatea din Molenbeek să se ascundă de poliţie

‘Comunitarismul’ din Molenbeek i-a oferit protecție lui Abdeslam. Ceea ce este sigur e că însăși forma de organizare comunitară a cartierului Molenbeek reprezintă un subiect’, a declaratAnne Hidalgo, primarul Parisului, când a fost întrebată de France Info, de ce a fost nevoie tocmai de patru luni pentru ca Abdeslam să fie prins.

Citeşte şi Este oficial: Unul dintre autorii atacurilor de la Paris, pregătit să comită ceva asemănător şi la Bruxelles

‘Fără nicio îndoială, aceasta este o formă care, între ghilimele, i-a protejat nu numai pe autorul atentatelor de la 13 noiembrie, ci și pe mulți alții înainte’, a afirmat ea. ‘Aceasta ne obligă bineînțeles să lucrăm, să reflectăm, să facem ca astfel de forme foarte comunitariste de organizare care ar putea să existe în unele orașe să fie combătute’, a adăugat Anne Hidalgo, informează Agerpres.

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Un inculpat neagă că l-ar fi ajutat pe teroristul Salah Abdelslam

Suspectul-cheie în sângeroasele atentate de la Paris, Salah Abdeslam, a fost capturat vineri la Molenbeek după patru luni de căutări. El este în prezent încarcerat într-o închisoare de înaltă securitate din Bruges, nord-vestul Belgiei, în așteptarea unei extrădări în Franța, împotriva căreia avocatul său belgian din Bruxelles a început o bătălie juridică.