Salarii 2021. Vești proaste pentru români. Anul acesta bugetarii n-au parte de măriri!

Guvernul nu vine cu vești îmbucurătoare pentru bugetari anul acesta. Se pare că salariile, inclusiv cele ale demnitarilor, vor stagna în anul 2021. Astfel, românii nu vor avea parte de nici o creștere.

06 ian. 2021, 17:11
Salarii 2021. Vești proaste pentru români. Anul acesta bugetarii n-au parte de măriri!

Salarii 2021. Premierul României a subliniat faptul că salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv cel care ocupă funcţii de demnitate publică, vor rămâne anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020.

Salarii 2021. Vești proaste pentru români. Ce se va întâmpla de anul acesta

Florin Cîțu a spus că Guvernul nu va veni cu nicio tăiere a salariilor din sectorul bugetar.

“Legat de ordonanţa iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, această ordonanţă reprezintă o economie la buget de aproape 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol: se menţin în cuantum brut salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi funcţii asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020. Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Florin Cîţu a precizat că actul normativ privind creşterea salariului minim nu a fost adoptat în şedinţa de Guvern, acest lucru urmând să se întâmple săptămâna viitoare.

“Salariul minim a fost astăzi în primă lectură. Ştiţi foarte bine, este o decizie de a creşte la 2.300 de lei şi aceasta va fi valoarea salariului minim de la 1 ianuarie. Nu a fost adoptată astăzi, am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”, a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că decizia ca salariul minim să crească la 2.300 de lei a fost deja luată de Guvern.

La un salariu brut de 2230 de lei, angajatul primește„în mână” un salariu net de 1346 lei, iar firma suportă în total un salariu întreg de 2280 de lei.

Salariul diferențiat pentru lucrătorii cu facultate care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare este similar celui din 2019: 2350 lei brut pe lună. La acest nivel salarial,  remunerația netă (în mână) primită de angajat este de 1413 lei, iar costul total plătit de firmă, de 2403 lei.

Citește și: Ce salarii au medicii de la Spitalul Judeţean Reşiţa. S-a deschis dosar penal