Salarii 2024. Guvernul nu mai creşte lefurile haotic: „Majorările vor ţine cont de criterii de performanţă”

Ministrul Sănătăţii, despre protestele angajaţilor din sistem: Încercăm să găsim o soluţie încât măririle salariale să fie bazate şi pe criterii de performanţă, încât cei care duc greul să poată să fie salarizaţi aşa cum trebuie

28 ian. 2024, 23:30
Salarii 2024. Guvernul nu mai creşte lefurile haotic: „Majorările vor ţine cont de criterii de performanţă”

Salarii 2024. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că întotdeauna a existat dialog între Guvern şi sindicaliştii din sistemul sanitar, el arătând, în acest context, că tot pe calea dialogului vor fi rezolvare solicitările protestatarilor. „Încercăm să găsim o soluţie împreună cu dânşii încât plata sau măririle acestea salariale să fie bazate şi pe criterii de performanţă, încât cei care într-adevăr lucrează, care duc greul, să poată să fie salarizaţi aşa cum trebuie”, declară ministrul.

Ministrul Muncii, anunţ oficial pentru 5 milioane de angajaţi: Se schimbă din temelii salarizarea bugetarilor

Salarii 2024. „Am avut discuţii repetate şi punctul nostru de vedere, care a fost agreat de cei de la Sanitas, şi a fost însuşit şi de domnul prim ministru, a fost că trebuie în primul rând găsită o soluţie – şi o vom găsi – pentru înlăturarea inechităţilor salariale referitoare la personalul TESA din spitale, care are salarii foarte mici. Urmează, după aceea, asistenţii medicali la care trebuie să existe o creştere salarială şi, nu în ultimul rând, şi medicii. Dar încercăm să găsim o soluţie împreună cu dânşii încât plata sau măririle acestea salariale să fie bazate şi pe criterii de performanţă, încât cei care într-adevăr lucrează, care duc greul, să poată să fie salarizaţi aşa cum trebuie. Opinia mea este că din partea Guvernului există nu numai deschidere, existăm şi o gândire, o anvelopă salarială pentru creşterea aceasta de care este nevoie”, a afirmat ministrul duminică seară, la Antena 3.

Legea salarizării unitare 2024. Majorarea aşteptată de categoria cea mai numeroasă de bugetari s-ar putea amâna

Salarii 2024. Rafila precizează că Ministerul a făcut săptămâna trecută, calcule pentru a stabili sumele necesare pentru creşterile salariale din sistem.

”Eu cred că calea de dialog va duce la soluţionarea acestui conflict de muncă, care a fost generat de anumite inechităţi care există mai de mult timp, şi de faptul că salariile asistenţilor medicali, mai ales ale celor care nu beneficiază de sporuri, au rămas de foarte mult timp nemodificate”, mai spune Rafila.