Salarii bugetari 2018. Sporuri de până la 15% pentru această categorie de bugetari

Cuantumul sporurilor și condițiile în care se vor acorda acestea pentru salariații din sistemul de justiție au fost recent publicate în Monitorul Oficial. În funcție de cum se încadrează locul de muncă și de condițiile grele, vătămătoare ori periculoase, magistrații și ceilalți angajați din justiție pot primi până la 15% în plus la salariul de bază.

26 mart. 2018, 12:53
Salarii bugetari 2018. Sporuri de până la 15% pentru această categorie de bugetari

Procentul cu care se poate suplimenta salariul personalului bugetar din justiție dacă lucrează în condiții mai grele de muncă se regăsește în Hotărârea Guvernului nr. 118/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind sporurile pentru funcțiile bugetare din justiție. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 261 din 26 martie 2018 și se aplică deja.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, anunţ important privind LEGEA SALARIZĂRII UNICE. Vezi cu cât vor creşte salariile angajaţilor din sistem

Regulamentul de sporuri pentru justiție se aplică tuturor angajaților din sistem, de la judecători și procurori, până la inspectori judiciari, personalul auxiliar și cel de probațiune.

Toate categoriile de personal au dreptul la un spor de până la 15% din salariul de bază pentru condiții grele de muncă, vătămătoare sau periculoase, se prevede în hotărâre. Iar criteriile în funcție de care se acordă sunt următoarele: riscul de îmbolnăvire, solicitarea nervoasă, riscul de accidentare sau indicii de morbiditate.

Continuarea pe avocatnet.ro.