Salarii majorate cu 350 de lei şi primă de 700 de lei. Cea mai importantă companie din România a anunţat bonsurile

Conducerea companiei a venit cu propriile propuneri, care au avut pe primul loc creșterea salariului cu 350 de lei, în două etape, și o primă anuală de 700 de lei.

20 dec. 2022, 09:46
Salarii majorate cu 350 de lei şi primă de 700 de lei. Cea mai importantă companie din România a anunţat bonsurile

Salarii majorate la Dacia. Negocierile dintre patronatul Automobile Dacia SA și angajații de la uzina din Mioveni pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă se apropie de sfârșit, potrivit informațiilor din rândul sindicatelor, care speră la o majorare cât mai apropiată de suma cu care au început discuțiile.

Salariații Automobile Dacia SA se pregătesc de o majorare a salariilor pentru 2023, însă suma finală pe care o vor primi și datele la care salariile vor crește efectiv nu sunt încă stabilite. Reprezentanți ai sindicatelor de la Dacia au declarat pentru Profit.ro că se pregătesc pentru o ultimă rundă de negocieri care să parafeze sumele la care s-a ajuns de acord.

Vouchere alimente. Greşeala care te lasă fără masa de Crăciun, mulţi români nu mai primesc banii pe card în aceste zile

Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a pornit discuțiile cu reprezentanții companiei cu o listă de propuneri destul de consistentă, începând cu o creștere salarială de 1.200 de lei și o primă anuală de 2.000 de lei. Alte solicitări aflate pe lista sindicatului au făcut referire la unele beneficii, între care tichetele de masă, salariul minim din companie, zile de concediu și bilete de tratament.

Conducerea companiei a venit cu propriile propuneri, care au avut pe primul loc creșterea salariului cu 350 de lei, în două etape, și o primă anuală de 700 de lei.

La finalul negocierilor, care ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, majorarea ar putea ajunge la mijlocul intervalului dintre cele două sume propuse, adică undeva în jur de 150 de euro.

Prime de Crăciun consistente la Dacia. Angajaţii primesc 3000 de lei de Sărbători

Prime de Crăciun 2022. Vin banii pentru angajații DACIA. S-a stabilit calendarul de plăți în luna decembrie 2022, pentru angajații Uzinei. Într-o notă informativă emisă de conducere, se precizează următoarele:

9 decembrie: chenzina a II-a a lunii noiembrie.

16 decembrie: prima de Crăciun – 2.025 lei brut, din care se acordă avans 1.600 lei salariaților cu contract de muncă activ la 2 decembrie 2022. Regularizarea elementelor fiscale se face la chenzina a II-a din aceeași lună.

19 decembrie: tichete cadou de Crăciun, în valoare de 100 lei; tichete de masă aferente lunii ianuarie 2023.

Primă de Crăciun de 3000 de lei şi salariu majorat cu 1500 de lei din martie 2023 pentru angajaţii Petromidia după protest

Tot la data de 19 decembrie se acordă indemnizația de concediu de odihnă colectiv (4 zile de CO în zilele de 27, 28, 29 și 30 dec. 2022)

23 decembrie: chenzina I-a a lunii decembrie 2022.

În vară, angajații Dacia care au renunţat la locul de muncă au primit până la 26 de mii de euro. Sumele diferă în funcție de vechime. Compania spune că își crește performanța, prin reformarea personalului. Primăria din Mioveni se teme că, de fapt, își reduce activitatea și că va plăti mai puține taxe bugetului local.

Primă de Sărbători de 5000 de lei. Cine sunt angajaţii din România care au cardul doldora de bani de Crăciun 2022

Primă de Sărbători uriaşă pentru angajaţii de la OMV Petrom, care ani de-a rândul s-au judecat cu conducerea pentru prima de murături şi prima de porc acordate în anii trecuţi.  Iată mesajul trimis de compania petrolieră angajaților, intrat în posesia economica.net:

“În semn de recunoștință pentru contribuția voastră la rezultatele excelente ale Grupului OMV Petrom, obținute în urma unei performanțe susținute în primele trei trimestre ale anului 2022, precum și în anul precedent, Directoratul OMV Petrom va acorda un bonus unic, în valoare de 5.000 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20%. Bonusul va fi plătit în 15 martie 2023 către toți angajații activi la data de 30 septembrie 2022, în OMV Petrom și companiile afiliate, precum și în OMV Petrom Global Solutions.

Prime de Crăciun 2022. Bonus de 1000 de lei de Sărbători, plus alte beneficii extrasalariale

Bonusul vine în continuarea măsurilor anunțate anul acesta, adițional față de beneficiile negociate în CCM, cum ar fi bonusul de teleworking în valoare de 2.000 de lei net, plătit în septembrie, și compensarea financiară în valoare de 7.200 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20% plătită în octombrie.

Vă mulțumim pentru contribuție și pentru angajamentul de care dați dovadă!”
La finalul lui septembrie 2022, Petrom avea 7.768 de angajați la nivel de grup, potrivit rezultatelor financiare. Așadar, fiecare va primi 5.000 de lei brut (circa 3.000 de lei net), plus o parte din contribuțiile care au fost trecute, în trecut, din sarcina angajatorului în cea a angajatului, conform legii, mai precis vechea cotă a angajatorului.

Primă de Crăciun de 1300 de lei, plus 200 de lei bonus pentru fiecare copil aflat în întreţinere

Petrom a înregistrat la nivel de grup în primele nouă luni ale anului în curs un profit net de 9,156 de miliarde de lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 1,676 de miliarde de lei, pe fondul preţurilor ridicate la ţiţei şi gaze naturale, potrivit rezultatelor financiare neauditate pentru ianuarie – septembrie.

În trimestrul 3, profitul net a fost de 4,51 de miliarde de lei, faţă de 2,898 de miliarde de lei în trimestrul anterior şi 696 de milioane de lei în trimestrul 3 din 2021.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 de milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 de benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.