Vouchere alimente. Greşeala care te lasă fără masa de Crăciun, mulţi români nu mai primesc banii pe card în aceste zile

Voucherele de 250 de lei pot fi blocate și revocate dacă nu se respectă cu strictețe regulile. Mulţi dintre românii nevoiaşi pot să rămână fără bani pe card chiar dacă au primit celelalte trei tranşe.

19 dec. 2022, 10:19
Vouchere alimente. Greşeala care te lasă fără masa de Crăciun, mulţi români nu mai primesc banii pe card în aceste zile

Vouchere alimente. Mulți români nevoiași care sunt beneficiari ai voucherelor pentru mese calde s-au trezit că acestea au fost blocate și chiar anulate de state. Așadar, românii care primesc odată la două luni voucher-ul în valoare de 250 de lei pentru mese calde trebuie să aibă grijă cum îl folosesc, pentru ca acesta să n fie blocat.

În cadrul programului de guvernare „Sprijin pentru România”, peste 2 milioane de români au beneficiat de tichete sociale în valoare de 250 de lei din partea statului. Aceste vouchere sunt destinate a fi folosite de cei care au nevoie de bani pentru a cumpăra alimente și mese calde. Atenție! Mese calde și alimente, atât. Mai mulți beneficiari români și-au găsit cardurile blocate, după ce au achitat cu acestea și alte produse în afara celor alimentare. Câteva greșeli banale i-au costat scump pe cei cărora li s-a revocat dreptul la tichete.

Vouchere alimente. Tichetele nu se folosesc decât pentru produse alimentare

De la 1 iunie, oamenii au primit vouchere sociale pentru alimente și mese calde prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”, unii beneficiari folosind cardurile corespunzătoare pentru a plăti achizițiile zilnice precum detergentul sau hrana pentru animale de companie. Informația a ajuns și la emitentul cardului care le încarcă pe acestea cu 250 de lei la două luni, iar dispozitivele de plată a fost blocat în cazul persoanelor care au „abuzat” de banii primiți.

EXCLUSIV! Marius Budăi, anunț important despre pensii şi ajutoare sociale! Crește plafonul de venit pentru ajutorul din partea statului

Regula spune că ajutorul financiar primit de la stat o dată la două luni, în valoare de 250 de lei, pentru cei cu venituri mici, se aplică și poate fi folosit doar în cumpărarea alimentelor și meselor calde. Mulți au crezut că au găsit o ușiță, descoperind că prin tichete pot achita și alte produse necesare traiului. Însă aceste scheme au fost descoperite, iar cei care au folosit, până și în mod complet inocent, banii primiți pentru achitarea altor produse, au fost blocați, iar dreptul acestora la carduri a fost revocat.

Mesajele românilor care au fost blocați
Românii a căror conturi au fost blocate au încercat să îi atenționeze pe ceilalți beneficiari ai voucherelor, să nu facă aceleași greșeli pe care le-au făcut la rândul lor.

Dragi utilizatori de carduri sociale primite de la Stat, nu cumpărați nimic, decât alimente pentru oameni, nu cumpărați hrană pentru animale, pentru că vi se vor bloca cardurile și ajutorul este anulat! Nu cumpărați șervetele, hârtie igienică, detergenți etc., chiar dacă magazinul vă spune că e ok! Noi am pierdut dreptul pentru că am cumpărat 2 cutii hrană pentru cățel, la casa de marcat ni s-a spus că este ok dar după, ni s-a anulat dreptul de a mai beneficia de acești bănuți pe motiv că sunt destinați strict pentru hrana oamenilor! Copilul meu nu mai poate beneficia de acest ajutor! Mare grijă!”, citează Rol.