Salarii Sănătate 2024. O nouă şedinţă, sindicatele cer majorări de 20%

Reprezentanţii ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor au decis să fie prezentată, într-o întrunire din 29 ianuarie, o analiză a anvelopei salariale şi a necesarului de personal din sănătate.

23 ian. 2024, 19:24
Salarii Sănătate 2024. O nouă şedinţă, sindicatele cer majorări de 20%

Salarii Sănătate 2024. Reprezentanţi din Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Sănătăţii au avut, marţi la Palatul Victoria, o reniune de lucru pe teme din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale, coordonată de consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban şi Minel Ivaşcu. Cu acest prilej, au fost evaluate mai multe scenarii posibile pentru soluţionarea revendicărilor comunicate de reprezentanţii Federaţiei Sanitas după discuţia avută recent şi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Noile reguli privind eliberarea antibioticelor în farmacii: Doza pentru situații de urgență, fără prescripție, scade la 48 de ore

Salarii Sănătate 2024. În urma reuniunii de marţi de la Palatul Victoria, a fost luată decizia ca în cursul zilei de luni, 29 ianuarie, să aibă loc o nouă reuniune a grupului de lucru în care reprezentanţii celor trei ministere să prezinte o analiză a anvelopei salariale şi a necesarului de personal din sănătate, aceste date urmând să reprezinte baza de discuţii la o întâlnire ulterioară cu reprezentanţii sindicali din domeniu, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, joia trecută, referitor la protestele angajaţilor din Sănătate şi faptul că sidicaliştii Sanitas au cerut majorarea salariilor cu 20%, că „premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni”.

Salarii 2024. Cât va primi de la CNAS un medic de familie sau un medic de ambulator pentru fiecare pacient și fiecare serviciu