Salariile a zeci de mii de români ar putea să scadă începând de la 1 ianuarie 2019

Publicat: Joi, 04 Octombrie 2018 13:50 // Actualizat: Joi, 04 Octombrie 2018 13:51 // Sursa: romaniatv.net

Veşti proaste pentru români. Salariile a mii de români ar putea scădea de la 1 ianuarie 2019 având în vedere faptul că în luna decembrie expiră o schemă de compensare ce a fost introdusă în februarie. 

Angajaţii din domeniile IT și cercetare, al căror impozit pe venit este scutit, ar putea să încaseze salarii mai mici începând din 2019, întrucât schema de compensare ce a fost introdusă la începutul lunii februarie urmează să expire la finalul anului.

„În momentul de față, nu există nicio discuție cu privire la prelungirea acestui termen. Din câte știu eu, nu s-a pus pe tapet. (Pe baza legislației de, n.r.) la momentul acesta, începând de la 1 ianuarie,  angajații din IT și cercetare-dezvoltare ar putea fi impactați, dacă angajatorii nu vor mări salariile”, spune Ionuț Sas, partener în cadrul firmei de consultanță PwC, conform bugetul.ro. 

Guvernul a decis la începutul acestui an ca o parte din contribuția de asigurări de sănătate (CASS) datorată de programatorii IT să fie suportată de stat, astfel încât acestora să nu le scadă salariul net după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Facilitatea, valabilă pe parcursul acestui an, a fost condiționată de transferul contribuțiilor, respectiv majorarea venitului salarial brut al programatorilor cu cel puțin 20% față de nivelul din luna decembrie 2017.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
salarii angajati cercetare salarii angajati IT
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 oct 23:59
Răspunde | Votează email 0 email
Francisc
Dar ăia din IT și cercetare de ce sunt scutiți de impozit ??? ăia cacă aur pentru visteria țării ??? noi ceilalți putem plăti dar ei nu ??? ce e cu ,,jmecheria” asta ??? au salarii de ,,te doare mintea” și mai sunt și scutiți de impozit ??? mă, am impresia că în căpățânele alea ale guvernanților care le au între umeri doar ca să nu le plouă în gât, neuronii care îi mai au, cred că sunt și ăia la ,,terapie intensivă”. Asemenea guvern dezastruos, nu cred că mai are vreo țară din UE. E dezastru ce se petrece în adunătura aia care se vrea a fi numită...,,guvern”.
14 oct 12:32
Votează email 0 email
Itu
11% din PIB. Iti spune ceva? Poti calcula in RON? Te tine sa te faci si tu IT-ist, daca-i asa simplu?
1
EUR
4.7559
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H