Salariile angajaţilor BNR sunt de 5 ori mai mari decât media pe economie

Angajaţii Băncii Naţionale îşi ţin degeaba salariile la secret, pentru că lefurile lor, uriaşe pentru România, pot fi calculate din rapoartele de activitate ale instituţiei. Au fost de 5 ori mai mari decât media naţională în 2011, deşi profitul băncii a scăzut tot de 5 ori anul trecut.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 07:04
Salariile angajaţilor BNR sunt de 5 ori mai mari decât media pe economie

Comparativ cu salariile medii din România, angajaţii Băncii Naţionale încasează sume foarte mari de bani. Conform informaţiilor făcute publice de Banca Naţională, pe parcursul anului trecut, salariul mediu brut pentru angajaţii din BNR a fost de aproape 10.000 de lei lunar.

Practic, este vorba de o sumă medie de cinci ori mai mare decât cea încasată în medie de restul angajaţilor din România, 2.000 de lei. La această sumă se adaugă şi o parte din profitul obţinut de bancă, fapt care i-a mai adus fiecărui angajat un plus de 3.500 de lei, pe parcursul anului 2011. Mai mult decât atât, anul trecut s-au făcut şi angajări la BNR, 63 de persoane fiind raportate în plus, faţă de 2010.

Toate acestea în condiţiile în care 2011 a fost totuşi un an prost pentru Banca Naţională, pentru că profitul anunţat la sfârşitul anului trecut a fost de 303 milioane lei, de cinci ori mai mic decât profitul obţinut în 2010.