Salariile NESIMŢITE din companiile de stat scapă de tăieri

Lefurile din companiile de stat au rămas neatinse, deşi Executivul a tăiat fondul de salarii cu 25%. Chiar dacă la fiecare început de an, lefurile şefilor sunt plafonate prin act normativ, ceilalţi angajaţi sunt plătiţi regeşte. Chiar şi acum, când Guvernul Ponta vrea taxă de solidaritate pentru salariile mari, cei din companiile de stat sunt ocoliţi şi de această măsură.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 08:43
Salariile NESIMŢITE din companiile de stat scapă de tăieri

Salariul mediu în unele dintre aceste companii de stat ajunge să fie chiar şi de 9 ori mai mare decât salariul mediu pe economie.

La Romatsa salariul mediu lunar depăşeşte 13.000 de lei. Lefuri mari primesc şi angajaţii de la Nuclearelectrica. Aici, media lunară ajunge la aproape 7.500 de lei. Tot cam la acelaşi nivel se situează şi leafa medie lunară încasată în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile – 7.300 de lei.

Recent, a făcut vâlvă salariul tatălui Robertei Anastase, Corneliu Anastase, şef Departament Management, Strategie şi Comunicare la CONPET.

Corneliu Anastase a încasat în luna martie a acestui an nici mai mult nici mai puţin de 35.000. Gheorghe Radu, al cărui nume este mai puţin cunoscut, este director de divizie în cadrul Romgaz. Potrivit declaraţiei de avere, compania îi plăteşte lunar un salariu de aproape 16.000. Şi exemple ca acestea sunt multe.

Directori de direcţii şi consilieri care câştigă lunar între 7.000 şi 10.000 de lei. Mulţi dintre ei fiind angajaţi în companii de stat falimentare.

Şi ar fi fost mai simplu să comparăm veniturile dacă am fi avut acces la declaraţiile de avere. 16 companii de stat nu-şi publică însă aceste declaraţii. Printre acestea Romgaz, Nuclearelectrica, CONPET, Romaero, Tarom, Romatsa sau Administraţia Naţională Apele Române.