Salariu de 13.000 de lei lunar, la Compania „Aeroporturi Bucureşti”. Candidaţi fără tangenţe cu aviaţia se înghesuie să obţină postul

Consiliul de Administraţie din Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi schimbă componenţa. Salariul pentru posturile aferente este de numai puţin de 13.000 de lei lunar. Sunt 39 de candidaţi care se bat pentru această poziţie.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 20:58
Salariu de 13.000 de lei lunar, la Compania „Aeroporturi Bucureşti”. Candidaţi fără tangenţe cu aviaţia se înghesuie să obţină postul

În vârful listei se află Răzvan Dobre. Acesta a urmat Facultății de Geografie de la Universitatea București, a ocupat diverse funcții în Ministerul Transporturilor, iar acum este șef la Direcția Proiecte Strategice. Candidatul nu are nicio tangenţă cu aviația, dar vrea să facă parte din conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București.

Pe Răzvan îl urmează Traian Preoteasa. Acesta este director general interimar al CFR Marfă, fost consilier al mai multor miniștri de la Ministerul Transporturilor şi a mai multe funcții de director în cadrul CFR Călători. În acest moment face parte din Consiliul de Administrație al TAROM și chiar dacă nu are legătură cu industria aeronautică sau cu aviația își dorește să ocupe o funcție de conducere la Aeroporturi București, potrivit Antena 3. 

Ce se întâmplă cu CNAB şi ce buget are alocat

Compania Națională Aeroporturi București aparţine statului român. Acesta deţine nu mai puţin de 80% din acțiuni prin Ministerul Transporturilor și Fondul Proprietatea SA care deține 20% din acțiuni. Un administrator din componența Consiliului de Administrație CNAB are un salariu de 12,656 lei brut, iar pentru aceste funcții au fost depuse 39 de dosare.