Salariu de 2.500 de dolari pe lună pentru tinerele românce. Zeci de fete şi-au încercat norocul VIDEO

Viaţa la bordul unui avion, un vis pentru multe românce. Atrase de salarii care depăşesc 2.500 de dolari pe lună şi posibilitatea de a călători în toată lumea, zeci de tinere şi-au încercat norocul la o companie aeriană din Arabia Saudită. Stewardesele care vor fi selectate trebuie însă să accepte regulile ţărilor arabe, care le interzic femeilor să iasă pe stradă neacoperite sau să conducă.

01 oct. 2014, 06:04

Florentina are 24 de ani şi lucrează de un an pentru o companie din Arabia Saudită. Îi place să fie stewardesă, dar i-a fost greu să se obişnuiască cu stilul de viaţă al arabilor, potrivit România TV.

Mi-a fost dor să conduc. Femeile nu au voie să conducă, nu stau în faţă în taxi, de exemplu. Îmi lipsesc plimbările. Acolo nu sunt parcuri, nu avem unde să ne plimbăm. Viaţa deasupra norilor este frumoasă, tot timpul este soare„, a declarat Florentina Paicu.

Zeci de fete au venit la interviu în speranţa că vor reuşi să fie printre cele 25 de norocoase care vor lucra în următorii doi ani ca stewardese. „Eu tocmai am terminat facultatea de drept şi aş fi avut salariu de minim 8 milioane de lei, deci e jobul de stewardesă este super avantajos. Aici voi câştiga 87 de milioane pe lună, de vreo 10 ori mai mult„, a mărturisit Bianca Tiţă.

Compania aeriană a avut însă cerinţe stricte: o înălţime minimă de 1,60, să aibă cunoştinţe avansate de limba engleză, dar şi să ştie să înoate. Recompensele materiale sunt însă pe măsură. „Contractul este pe doi ani de zile, salariul lunar este de 2.500 de dolari net, se adaugă orele de zbor efectuate. Vor avea cazare, masă, echipamente gratuite, asigurare de sănătate, asigurare de viaţă„, a declarat reprezentantul unei firme de recrutare, Steluţa Racolţa.

Compania arabă care va angaja stewardese din România zboară spre destinaţii precum Turcia, Marea Britanie, Maroc şi Singapore.

CITEŞTE ŞI: Cum să devii stewardesă şi pe ce salariu. Cât costă şcoala


loading...
Partenerii noștri