Salariu de peste 20.000 de euro, primit din GREŞEALĂ de o muncitoare din Braşov. Tânăra nu a vrut să dea banii înapoi

O femeie din Braşov a fost trimisă în judecată, după ce fabrica la care lucrează i-a transferat în cont, din greşeală, peste 100.000 de lei, adică mai mult de 20.000 de euro. Muncitoarea a refuzat să restituie suma, motiv pentru care a fost condamnată. Procesul se află pe roul Curţii de Apel Braşov, iar sentinţa finală a rămas în pronunţare.

09 feb. 2021, 11:10
Salariu de peste 20.000 de euro, primit din GREŞEALĂ de o muncitoare din Braşov. Tânăra nu a vrut să dea banii înapoi

Tânăra de 31 de ani s-a trezit în cont cu un salariu de peste 20.000 de euro, primit din greşeală. În martie 2019, a crezut că a dat norocul peste ea atunci când a văzut că are 112.194 lei, adică cu 110.597 lei mai mult decât salariul pe care trebuia fabrica să i-l transfere.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că reprezentanţii firmei au încheiat un angajament de returnare a banilor, după ce şi-au dat seama că transferaseră suma uriaşă în contul angajatei. Tânăra nici nu a vrut să audă de asta şi a folosit „salariul” de peste 20.000 de lei în interes propriu.

Pentru că a refuzat că returneze banii, tânăra a fost pusă sub urmărire penală şi apoi trimisă în judecată pentru însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, notează Ziare.com.

Citeşte şi: Cât câştigă o spălătoreasă la un spital din provincie. Salariul de nabab care îi va enerva pe protestatarii din Piaţa Victoriei

Salariu de peste 20.000 de euro, primit din GREŞEALĂ de o muncitoare din Braşov. Ce pedeapsă a primit pentru că nu a vrut să dea banii înapoi

În instanţă, tânăra a recunoscut toate acuzaţiile şi a cerut să fie judecată în procedură simplificată. Judecătoria Braşov i-a aplicat femeii o pedeapsă de două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei şi 60 de zile muncă în folosul comunităţii. Ea o să aibă cazierul curat pentru că aplicarea pedepsei a fost amânată.

„Instanţa reţine că inculpata şi-a însuşit o sumă considerabilă de bani, suma ce a fost virată din eroare în contul său de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înţeles să restituie suma de bani primită din eroare, ci a ales să îi folosească în interes propriu. Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatei, se reţine că aceasta este la primul contact cu legea penală, astfel că nu se poate reţine o perseverenţă infracţională în sarcina sa”, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov.

Judecătorul a avut în vedere, în pronunţarea sentinţei, faptul că tânăra este „necasatorită, are studii medii şi nu are ocupaţie”.

„De asemenea, inculpata a avut o atitudine cooperantă cu organele judiciare, aceasta a recunoscut săvârșirea faptei și a participat în mod activ la desfășurarea activităților de urmărire penală. În cursul judecății, a recunoscut în totalitate faptele reţinute în sarcina sa prin actul de sesizare a instantei, menţionând totodată că este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii”, a mai punctat judecătorul care a pronunţat sentinţa pe fond.

Tânăra a fost obligată, prin decizia instanţei, să îi achite suma de 107.518 lei, bani transferaţi din greşeală în contul tinerei.

Sentinţa Judecătoriei Braşov a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Braşov. În 16 februarie 2021 este programată pronunţarea sentinţei finale.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor spune că salariul mediu al angajaților de la Metrorex e de 10 mii de lei lunar. Liderul de sindicat îl contrazice: „Nu e bine informat”