Salariul minim brut din România ar putea creşte cu 1.000 lei

Propunerea privind salariul minim european a fost votată în Comisia de Muncă din Parlamentul European, iar votul în plen ar putea fi la începutul anului viitor, a explicat pentru G4Media eurodeputatul Corina Crețu.

23 nov. 2021, 15:33
Salariul minim brut din România ar putea creşte cu 1.000 lei

Salariul minim european ar putea deveni realitate de anul viitor. Adoptarea acestei măsuri ar duce la creşterea salariului minim brut în România.

„Comisia de Muncă a făcut un pas important în adoptarea directivei privind salariul minim.
Obiectivul acesteia este de a asigura un trai decent. Sunt studii ce arată că 1 din 6 lucrători, majoritatea din păcate din statele central-est europene, deși lucrează 8 ore pe săptămână nu își permit din salariu să plătească cheltuielile normale. Directiva prevede ca fiecare stat să asigure un salariu minim care să fie de 60% din salariul mediu brut pe economie”, a explicat fostul comisar european Corina Creţu.

Citeşte şi: O nouă taxă auto pentru români. Planurile guvernului PNL-PSD-UDMR pentru şoferi

Salariul minim brut din Români ar putea creşte cu 1.000 lei

„În România salariul mediu brut este 5800 lei, ar însemna ca salariul minim brut de 3500 lei, cu 1000 lei mai mult decât în prezent”, a precizat europarlamentarul Corina Creţu pentru G4media.ro.

Eurodeputatul a precizat că propunerea PE este ca Directiva să se aplice în maximum 2 ani, nu în 3 ani, ca orice altă Directivă europeană.

Citeşte şi: Taxă pentru centralele de apartament. Ministrul Mediului le-a pus gând rău românilor