Salariul minim crește de la 1 octombrie. Ministrul Marcel Boloș a anunțat de când vor primi românii bani în plus și cât vor încasa

Ministrul de Finanţe, liberalul Marcel Boloş, a anunțat că în coaliţia de guvernare a fost agreată, de principiu, varianta creşterii salariului minim la 3.300 lei brut, de la 1 octombrie.

13 sept. 2023, 10:08
Salariul minim crește de la 1 octombrie. Ministrul Marcel Boloș a anunțat de când vor primi românii bani în plus și cât vor încasa

Salariul minim brut pe economie va crește de la 1 octombrie 2023, a dat asigurări ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

„Deciziile pe care le avem într-adevăr la coaliţia de guvernare sunt cele legate de salariul minim şi creşterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliţia de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuţia pe 3.300 lei”, a afirmat Marcel Boloş, marţi la Antena 3.

Important de subliniat că, dacă salariul va crește, într-adevăr, la 3300 de lei, românii vor primi, în plus, în mână, doar 83 de lei, restul se vor duce către stat.

Citește și: Marcel Boloş, despre numărul de bugetari: „Suntem pe locul al doilea în UE, având ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului de aproximativ 35%”

Întrebat dacă este sub semnul întrebării creştere la 3.750 lei de la 1 ianuarie 2024, ministrul de Finanţe Marcel Boloș a răspuns că nu s-a discutat acest lucru în coaliție.

”Cea de la 1 ianuarie, să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliţiei. Vă daţi seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie. Este în acelaşi timp şi un angajament pe care partidele l-au luat inclusiv prin programul de guvernare care a fost aprobat la momentul la care Guvernul Ciolacu şi-a început mandatul”, a mai spus Boloș.

Citește și: EXCLUSIV Marcel Boloș a făcut anunțul mult așteptat: „Trebuie să ne respectăm angajamentul”. Cu ce procent vor crește pensiile românilor

Ministrul de Finanțe a confirmat și faptul că cel mai probabil va fi eliminată scutirea de impozit pentru 200 lei, introdusă la începutul aceatui an.

„Da, era o dispoziţie tranzitorie. Aceşti 200 de lei erau daţi pe o perioadă de un an de zile şi aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, a mai spus Boloș.