Sălile de fitness şi restaurantele s-ar putea redeschide înainte de Paşte. Incidenţa COVID în Bucureşti, aproape de pragul impus de autorităţi

Rata de incidenţă în Bucureşti se menţine în trend descendent după ce sâmbătă a scăzut sub 4 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii este posibil ca autoritătile să decidă ridicarea unor restricţii în Bucureşti înainte de Paşte.

25 apr. 2021, 11:45
Sălile de fitness şi restaurantele s-ar putea redeschide înainte de Paşte. Incidenţa COVID în Bucureşti, aproape de pragul impus de autorităţi

Direcția de Sănătate Publică anunță că rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a ajuns duminică la 3.68.

În aceste condiţii este posibil ca autoritătile să decidă ridicarea unor restricţii în Bucureşti înainte de Paşte.

„Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum. În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la B1TV.

În opinia prefecturlui Capitalei, în următoarele zile „sau poate chiar mâine”, este posibil ca rata de infectare să ajungă sub 3,5 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii, autorităţile se vor întruni „imediat” ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici, a dat asigurară Alin Stoica.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a adăugat prefectul.

Alin Stoica a adăugat că la nivelul Capitalei de poartă discuţii pentru înfiinţarea unui centru de vaccinare drive thru în sectorul 6, pe modelul celui deschis sâmbătă la Deva.

Citeşte şi: Maraton de vaccinare în mai, în Bucureşti. Dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „Va fi nevoie doar de cartea de identitate”

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat sâmbătă că dacă trendul se menţine descentent şi incidenţa COVID-19 scade sub 3.5 vor fi relaxate mai multe măsuri în Bucureşti.

„Restaurantele vor fi deschise treptat, dacă vom scădea sub 3. Până la Paști este posibil să scădem sub 3,5 la mie”, a afirmat Alin Stoica.

Citeşte şi: Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”

Deocamdată se ştie clar că vor exista anumite relaxări ale măsurilor anti-COVID înainte de Paşte şi în noaptea de Înviere.

„Vinerea viitoare, pe 30, avem program cu publicul până la ora 8, în noaptea de Paşte circulaţie liberă toată noaptea şi în noaptea de Ramadan, 8 spre 9, circulaţie liberă toată noaptea. Dar circulaţia este doar pentru a merge şi a ne întoarce la lăcaşurile de cult, nu este circulaţie liberă oriunde. Vor ieşi fără adeverinţe din casă, se va vedea probabil, având în vedere că sunt chestiuni specifice, mergi şi iei lumină, te deplasezi la şi de la biserică. Nu vor fi deschise alte unităţi, deci nu au unde anume să circule în perioada respectivă. Referitor la alte măsuri, sunt aceleaşi măsuri pe care le avem în vigoare în ultimele două săptămâni, care se prelungesc, cu derogările pe care le-am amintit”, a declarat prefectul Alina Stoica.