Salmonela la un restaurant din Bucureşti. Clienţii au ajuns la spital cu vărsături şi dureri abdominale. Cum se apără restaurantul

Este alertă la un restaurant din Capitală. 12 familii au comandat aceeaşi mâncare de la un restaurant şi susţin că preparatul avea salmonela. O mare parte dintre aceștia sunt internați în spitalele din Bucuresti după ce au acuzat vărsături, amețeala și dureri abdominale. 

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 08:25
Salmonela la un restaurant din Bucureşti. Clienţii au ajuns la spital cu vărsături şi dureri abdominale. Cum se apără restaurantul

Restaurantaul a transmis prin intermediul unui comunicat faptul că au scos produsul din meniu, au demarat analize de calitate atât pentru produs, cât şi pentru ingredientele utilizate şi au prelevat probe din spaţiile de lucru.

Citeşte şi: Oameni trataţi în curtea Spitalului Judeţean din Cluj, în criza COVID. „Sunt perfuzaţi în stradă din cauza aglomerării”

De asemenea, au fost testaţi şi angajaţii implicaţi în procesul de producţie. Au venit rezultate analizelor de laborator, fiind identificată bacteria Salmonella într-una dintre mostrele prelevate. Rezultatul pentru restul analizelor efectuate a ieşit negativ.

COMUNICAT OALA CU BUNĂTĂŢI

Joi , 01.10.2020, a fost demarată o investigație cu privire la preparatul Musaca, în urmare a unei sesizări venite din partea clienților care au comandat acest preparat în data de 30.09.2020. Având în vedere importanța pe care o acordăm siguranței alimentare și respectării tuturor procedurilor sanitare, am luat urmatoarele măsuri imediate:
· scoaterea preparatului Musaca din meniul nostru,
· demararea analizelor de calitate atât pentru preparatul în cauză, cât și pentru ingredientele utilizate,
· prelevarea probelor din spațiile de lucru, cât și de pe echipamentele utilizate.

Suplimentar, au fost testați și angajații implicați în procesul de producție.

În cursul zilei de ieri, 06.10.2020, au fost primite rezultatele analizelor de laborator, prin care a fost identificată bacteria Salmonella într-una dintre mostrele prelevate din preparatul ridicat de la client.

Menționăm că rezultatul tuturor celorlalte analize efectuate au ieșit negativ:
· mese de lucru – rezultat negativ;
· test sanitație angajați – rezultat negativ;
· test sanitație ustensile – rezultat negativ;
· mostră lot producție Musaca 30.09.2020 – rezultat negativ

De asemenea, colegii noștri ingineri din industria alimentară, care se ocupă de supravegherea și monitorizarea zilnică a activității în vederea respectării tuturor normelor de siguranță, au cooperat cu autoritățile avizate. În urma controalelor din partea autorităților, care s-au finalizat tot în cursul zilei de 06.10.2020, a fost constată îndeplinirea tuturor normelor sanitare în vigoare, atât din punct de vedere al modalității de preparare a mâncării, cât și a condițiilor de depozitare și a protocoalelor sanitare active în unitatea noastră. Concluziile intermediare duc către probabilitatea ca bacteria să fi fost prezentă într-un ingredient (posibil smântână). Din acest motiv, în acest moment, autoritățile se orientează cu investigația către producătorii în cauză pentru a se verifica nivelul de îndeplinire a condițiilor în ceea ce privește producția și depozitarea. Precizăm că toată materia primă a fost achiziționată de la unități înregistrate și autorizate sanitar-veterinar. Vom acorda în continuare tot suportul nostru autorităților pentru a se clarifica situația.

Cu toate acestea, vrem să reiterăm că primordială pentru noi este siguranța clienților nostri și tratăm cu foarte mare responsabilitate acest lucru.
În acest sens am decis să luăm o serie de măsuri suplimentare în procesul de producție, și anume: preparatele care nu au tratament termic vor fi scoase din meniu. Suplimentar, revizuim rețetele care au în componență ingrediente care nu au tratament termic.

În cei 10 ani de activitate am construit relația cu membrii comunității Oala Cu Bunătăți respectând în permanență cei 3 piloni de bază care ne caracterizează: siguranță, seriozitate și calitate. Le mulțumim clienților noștri și le stăm la dispoziție pentru informații suplimentare la numărul de telefon: 0799.499.199 sau la adresa de mail [email protected] .