SALONUL AUTO DE LA TOKYO: Un adevărat festival dedicat tehnologiei şi inovaţiei

Salonul auto de la Tokyo se deschide vineri pentru marele public, timp de 10 zile. Evenimentul, care se organizează o dată la doi ani, este un adevărat festival dedicat tehnologiei şi inovaţiei în domeniul auto. Punctul forte al salonului îl reprezintă maşinile viitorului, cele pe care le vom putea conduce în următorii ani. 

30 oct. 2015, 13:06

Ken Okuyama, omul care a desenat şi Ferrari Enzo, prezintă în cadrul Salonului un roadster, informează România TV. Bolidul are 4 metri lungime şi este propulsat de un motor de 1,8 litri, 4 cilindri, menit să asigure senzaţii pe măsură şoferului!

Citeşte şi Femei sexy, surprinse în ipostaze intime în maşină, atât la volan, cât şi pe bancheta din spate FOTO

Toyota prezintă maşina viitorului a mărcii sale premium, Lexus. Un coupe elegant cu 4 uşi şi transmisie integrală. Şoferul poate conduce maşina fără să atingă, fizic, vreo comandă, prin simple gesturi, cu ajutorul unei console care le „citeşte”.

MAZDA

Nici cei de la Mazda nu se lasă mai prejos şi au adus în atenţie un motor uitat de toată lumea. Noua RX Vision, o „viziune” asupra viitorului, are un motor rotativ de ultimă generaţie, botezat SKYACTIV-R, şi ascuns sub o capotă cam lungă. Comercializarea acestui model este foarte posibilă în 2017, când acest motor revoluţionar împlineşte 50 de ani.

NISSAN IDS

Nissan IDS este un alt prototip japonez, la graniţa dintre autonomie şi inteligenţă, şi cu o „siluetă” de invidiat! Modelul are cea mai nouă generaţie de baterie litiu-ion care oferă de două ori mai multă densitate a energiei decât pe modelul actual, Leaf. Noua tehnologie Nissan vizează un număr tot mai mare de maşini sofisticate, care se conduc singure, până în anul 2020.

Dublă surpriză de la Yamaha, care de la 2 sau r roţi trece la… 4! Este vorba despre un mic coupe, sport, cu două locuri. Momentan, prototipul are o caroserie de aproape 4 metri şi 750 de kilograme, rămâne de văzut şi cu ce motor va fi echipat!

MASINA YAMAHA

A doua surpriză are legătură cu motocicletele cu care ne-a obişnuit Yamaha, însă noul model are şi… pilot! Producătorul japonez s-a gândit probabil că a venit şi vremea motocicletelor autonome. Se pare că robotul poate pilota bolidul chiar şi pe un circuit de GFP, cu mai bine de 200 de kilometri pe oră! Fireşte, glumele la adresa noilor rivali pentru piloţii de curse nu au întârziat să apară pe reţelele de socializare.

Citeşte şi Toyota depăşeşte Volkswagen în topul constructorilor de maşini

MOTOBOT

Subaru se modernizează, în sfârşit. Prototipul Impreza arată cum va arăta noul model, disponibil din 2017. Motorul rămâne fidel celor 4 cilindri, dar platforma devine una modulară, mai uşoară. Maşina va avea o greutate mai mică şi, în combinaţie cu dezactivarea temporară a cilindrilor, va rezulta un consum mai mic de combustibil şi scăderea emisiilor poluante.