Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 va reuni peste 150 de expozanţi

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 va reuni peste 150 de expozanţi, în perioada 30 mai - 3 iunie, la Complexul Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 05:39
Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 va reuni peste 150 de expozanţi

Editurile care s-au înscris la ediţia de anul acesta a Bookfest au pregătit un program bogat de lansări de carte, la care vor participa autori consacraţi prin contribuţia constantă în spaţiul românesc şi internaţional al creaţiei de carte, dar şi nume cu rezonanţă din alte zone de activitate – politică, afaceri, divertisment.

Vizitatorii Bookfest 2012 se vor putea întâlni, printre alţii, cu Maria Grapini, care va veni în calitate de consul onorific al Ambasadei Indiei la Bucureşti, şi cu actorul şi scriitorul Dan Puric. Vor fi, de asemenea, prezenţi cu lansări de volume Sorin Paliga, fostul primar PNL al Sectorului 3 în perioada 1996 – 2000, Margareta Pâslaru şi Ioan Gyuri Pascu, al cărui program va include şi un microrecital.

Anul acesta, Bookfest se va desfăşura în perioada 30 mai – 3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului expoziţional Romexpo. Respectând tradiţia creată prin invitarea unei ţări la fiecare ediţie, Bookfest 2012 se bucură de participarea Franţei ca oaspete de onoare.

Scriitorul Michel Houellebecq şi jurnalistul Bernard Pivot vor fi prezenţi la Salonul Internaţional al Cărţii Bookfest.

Cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest va reuni într-un spaţiu ce depăşeşte 4.000 de metri pătraţi edituri, distribuitori de carte, tipografii şi companii partenere. În cele cinci zile ale salonului sunt aşteptate peste 250 de evenimente: lansări şi prezentări de carte, CD-uri, audiobook-uri şi expoziţii, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalităţi ale lumii literare, profesionişti din mediul artistic.

Vizitatorii Bookfest 2012 vor avea intrare liberă în toate cele cinci zile ale salonului de carte, accesul făcându-se după următorul program: pe 30 şi 31 mai – în intervalul orar 10.00 – 20.00, pe 1 şi 2 iunie – între 10.00 şi 22.00, iar pe 3 iunie – între 10.00 şi 20.00.

Ediţia Bookfest 2012 va fi organizată sub egida Federaţiei Editorilor din România, în colaborare cu Ambasada Franţei la Bucureşti şi Institutul Francez şi cu susţinerea oferită de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ArCuB, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Muzeul Ţăranului Român.

În 2012, seria evenimentelor purtând marca Bookfest a debutat în luna martie, când a fost organizată prima ediţie din afara Bucureştiului, Bookfest Timişoara (15 – 17 martie), care s-a bucurat de un mare succes de public.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată în fiecare an de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Asociaţia Editorilor din România a fost înfiinţată în 1991, cu misiunea de a reprezenta interesele editorilor şi de a promova valorile culturii universale. AER îşi propune să promoveze lectura produselor editoriale de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional, contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.