Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Imagini revoltătoare / Reacția BOR (VIDEO)

Catedrala Mântuirii Neamului a ajuns un spațiu pentru amatorii de senzații tari. O dovadă în acest sens reprezintă zborul cu parașuta al unui bărbat postat pe YouTube.

27 mai 2022, 20:24
Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Imagini revoltătoare / Reacția BOR (VIDEO)

Patriarhia Română a oferit prima reacție în urma evenimentului nefericit. Potrivit BOR, întâmplarea ar fi avut loc în vara anului trecut.

Amatorul de senzații tari ar fi intrat în catedrală după ce muncitorii de pe șantier și-au încheiat programul de lucru.

Patriarhia Română susține că bărbatul a pătruns în Patriarhie „într-un mod total fraudulos, intrând într-un sector foarte greu accesibil din punct de vedere logistic și administrativ, după încheierea programului de lucru din ziua respectivă”.

 

Ce spune BOR despre saltul extrem din Catedrală

 

În imaginile postate pe internet se observă cum bărbatul se pregătește și execută un salt cu parașuta din cel mai înalt punct al Catedralei, aflat la aproximativ 60 de metri înălțime. Apoi, aterizează în scurt timp în pronaos, spațiul alocat credincioșilor care vor participa la slujbe.

„Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluția șantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut în perioada verii. Echipele coordonatoare ale șantierului Catedralei Naționale au sesizat serviciile de pază și supraveghere, care efectuează actualmente verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spațiul interior, cât și exterior al Catedralei.

Menționăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv și fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest șantier.

Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Națională va solicita sprijinul autorităților competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, au transmis reprezentanții BOR.