Cum arată Catedrala Mântuirii Neamului. O parte din schele au fost date jos

Catedrala Mântuirii Neamului începe să prindă contur. O parte dintre schelele din zone turlelor au fost date jos, fiind finalizate placările cu piatră şi tencuielile exterioare. De asemenea, lucrările de pictură din Sfântul Altar sunt aproape finalizate

27 ian. 2022, 22:40

Cum arată Catedrala Mântuirii Neamului. Lucrările pe şantierul Catedralei Neamului au fost reluate după sărbătorile Naşterii şi Botezului Domnului. Din păcate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, lucrările la exterior au fost suspendate.

Cum arată Catedrala Mântuirii Neamului

În prezent muncitorii lucrează la tencuielile interioare ale Arcului Triumfal, zonă situată deasupra soleei, care delimitează cupola Altarului de turla „Pantocrator”, potrivit ziarullumina.ro.

Citeşte şi Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii, în secret, încălcând din nou principiul transparenţei

Inginerul Petre Chiuță, consilier patriarhal în cadrul Sectorului monumente și construcții bisericești al Administrației Patriarhale, spune că  se continuă aplicarea tencuielilor și pregătirea pentru pictură a absidei sudice.

Lucrările de pictură din Sfântul Altar se apropie de final. În prezent, toate scenele și icoanele sfinților sunt montate, fiind în curs de finalizare amplasarea ultimelor detalii decorative. De asemenea, pictorul Daniel Codrescu spune că sunt în pregătire elementele pentru scena Nașterii Domnului, care urmează să fie montate în cupola absidei stângi, din partea sudică a catedralei.

Pe parcursul anului 2022, constructorii se vor concentra pe finalizarea părții superioare a Catedralei, pe lucrările de tencuire exterioară și la învelitoarea din tablă. Se intenționează, de asemenea, realizarea branșa­mentelor la apă și racordurile la canalizare și energie electrică ale ansamblului arhitectural. Lucrările la pictura în tehnica mozaic vor fi dominate de executarea scenei Naşterii Domnului.

Citeşte şi Arhiepiscopia Tomisului, noi probleme financiare, după amenzile încasate de ÎPS Teodosie. A primit facturi de peste 52.000 de lei la energie electrică şi încălzire


loading...
Partenerii noștri