Salvamont România: Afluxul de turişti către munte a depăşit orice aşteptări. Aproape 100 de intervenţii în minicavanţa de 1 Mai

Salvamontiştii au avut, în minivacanţa de 1 Mai, aproape o sută de intervenţii în întreaga zonă montană, peste 400 de salvatori montani fiind la datorie. Una dintre cele mai dificile acţiuni a fost a salvamontiştilor din Neamţ, care au recuperat un bărbat ce rămăsese blocat deasupra unor pereţi de 200 de metri, în Masivul Ceahlău.

RomaniaTV.net
01 mai 2018, 13:27

Salvamont România anunţă, pe pagina oficială de facebook, că în minivacanţa de 1 Mai, au avut aproape o sută de intervenţii.

”Felicitări tuturor celor peste 400 de salvamontişti care au fost «de serviciu» în intreaga ţară în această minivacanta pe cărari de munte, în bazele şi posturile Salvamont, în zonele de practicare a sporturilor montane recunoscute cu aflux mare de turişti, oameni care au intervenit cu promptitudine la aproape 100 de solicitări, salvând oameni cu pasiune, cu profesionalism, cu dăruire”, este mesajul postat pe pagina Salvamont România, potrivit News.ro. 

Una dintre cele mai dificile intervenţii din această perioadă a fost a salvamontiştilor din neamţ care au recuoerat un bărbat de 43 de ani din Piatra Neamţ care se rătăcise de grupul cu care era. 

Bărbatul, care nu avea echipament corespunzător, a rămas blocat, pe timp de noapte, deasupra unor pereţi de 200 de metri, în Masivul Ceahlău. 

Intervenţia a fost extrem de dificilă şi plină de risc, a durat peste zece ore, dar turistul a fost salvat, fără a avea afecţiuni medicale. 

Salvamontiştii au anunţat că afluxul de turişti către munte a depăşit orice aşteptări în această minivacanţă, iar numărul de accidente a fost îngrijorător de mare.