Salvare spectaculoasă a unui elicopter cu 14 oameni al bord, în Marea Nordului VIDEO

Un elicopter cu 14 oameni la bord a amerizat controlat, după ce piloţii au descoperit o defecţiune tehnică. În mod surprinzător, pasagerii au scăpat doar cu răni uşoare.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 08:40
Salvare spectaculoasă a unui elicopter cu 14 oameni al bord, în Marea Nordului VIDEO

Elicopterul plecase din oraşul scoţian Aberdeen şi se îndrepta spre o platformă petrolieră aflată în larg. Aparatul avea la bord doi piloţi şi 12 muncitori.

La scurt timp după decolare, piloţii au descoperit o defecţiune tehnică şi au decis să amerizeze. Manevra a fost destul de dificilă din cauza valurilor dar, din fericire, toată lumea a scăpat cu viaţă.

Pasagerii au ieşit din elicopter şi s-au refugiat pe o barcă de salvare. Echipele de intervenţie i-au recuperat şi i-au adus la mal.

„Sunt fericit să vă spun că nimeni nu a fost rănit grav, se pare că toată lumea a suferit doar răni uşoare. Cred că după amerizare au reuşit să iasă din elicopter în mod controlat, iar leziunile suferite sunt doar vânătăi şi tăieturi produse în timp ce ieşeau din elicopter”, a declarat medicul James Ferguson, membru al echipelor de salvare.

Elicopterul este un model EC225 Super Puma. În urma incidentului, zborurile acestui tip de aparat în Marea Nordului au fost suspendate. Cei doi piloţi care au reuşit amerizarea au fost lăudaţi pentru fapta lor.