TRAGEDIE la MAMAIA. Doi localnici au salvat trei fete din apele mării. Una A MURIT la spital

O adolescentă de 14 ani a murit la un spital din Constanţa, după ce s-a înecat în mare, la Mamaia. Fata, împreună cu o verişoara şi o prietenă au fost salvate din larg de localnici, însă nu a supravieţuit, deoarece a inhalat prea multă apă. Pe plaja de la Mamaia nu sunt salvamari, pentru că nu sunt bani pentru plata lor.

27 iun. 2014, 06:15
TRAGEDIE la MAMAIA. Doi localnici au salvat trei fete din apele mării. Una A MURIT la spital

Cele trei fete au mers să facă o baie în mare şi au luat cu ele şi o saltea gonflabilă, însă curenţii le-au tras în larg, informează România TV.

„Am vazut in larg cand deja le-a luat vantul salteaua, ele se zbateau in apa si fericirea a fost ca vecinul asta de aici are skyjet. A venit repede cu el in apa, a reusit si a salvat-o pe una, cealalta inghitise si nu se mai misca tare si au scos-o pescarii cu barca”, a spus un martor. Una din fete a fost salvată cu skijetul, celelalte două de pescarii din zonă.

Citeşte şi Fetiţă de un an şi jumătate înecată într-un pârâu

„Am pornit de aici, pe una am apucat-o, cealalta era cu capul in jos, fata din spate a incercat sa o ridice de par, a scapat-o, mi s-a oprit şi mie skyjet-ul”, a spus salvatorul.

„Copiii erau in larg, dupa care m-am dus inot dupa ei. M-am scufundat si am adus copilul la suprafata”, a spus pescarul care a intervenit pentru salvarea fetei.

Citeşte şi Paraşutistul pervers: Ce le face fetelor pe plajă

Medicii au resuscitat-o pe adolescenta de 14 ani de două ori pe drum spre spital, însă toate eforturile au fost în zadar. Verişoara ei a ajuns şi ea la spital, alături de cealaltă fată, însă cele două nu au avut nevoie de internare.

Oamenii spun că dacă ar fi existat salvamari pe plajă, nu s-ar fi întâmplat nenorocirea. Din lipsă de fonduri, salvamarii incep să lucreze în Mamaia şi Constanţa abia de pe 1 iulie.