Şamponul natural cu bicarbonat făcut în casă îţi salvează părul de la dezastru

Şampoanele din comerţ conţin ingrediente chimice cum ar fi parabeni, sulfaţi, arome artificiale. Toate aceste substanţe sunt periculoase pentru organism.

07 sept. 2017, 20:04
Şamponul natural cu bicarbonat făcut în casă îţi salvează părul de la dezastru

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie şi cât de simplu este să preparaţi un şampon natural în casă:

  • Bicarbonat;
  • Oţet de mere;
  • Apă purificată.
  • Uleiuri esenţiale pentru parfum – opţional – se adaugă una, două picături în etapa finală a procesului de Recomandări: lavandă, mentă, rozmarin.

Se amestecă până la omogenizare o parte bicarbonat cu trei părţi apă. Cantitatea se stabileşte în funcţie de lungimea părului. Se aplică amestecul pe păr şi se masează bine rădăcina şi vârfurile. Se lasă să acţioneze aproximativ cinici minute, apoi se clăteşte părul, potrivit secretele.com.

Pentru limpezirea finală se amestecă o parte oţet de mere (ideal este cel preparat în casă) cu patru părţi apă. Se toarnă amestecul pe păr şi nu se mai limpezeşte.

Părul are nevoie de timp pentru a se obişnui cu un astfel de şampon, mai ales dacă este deteriorat sau aveţi un scalp cu probleme, de aceea, dacă îl veţi foloşi în mod regulat, veţi oberva cum firul de păr este mai gros, mai puţin gras şi mai viguros.

Citeşte şi Nu s-a mai spălat pe cap cu şampon de ani de zile. Nu o să-ţi vină să crezi cum arată părul ei acum