Samuel L. Jackson și Michael Keaton, la București. Au filmat în piscina lui Ceaușescu, alături de Florin Piersic Jr. şi Tudor Chirilă

Samuel L. Jackson și Michael Keaton au fost la București şi nimeni nu a ştiut acest lucru. S-a întâmplat la începutul anului trecut, când nimeni nu se aştepta că un virus va opri întreaga lume. Cei doi au filmat pentru producţia "The Protégé", care va avea premiera în luna august.

26 mai 2021, 14:50
Samuel L. Jackson și Michael Keaton, la București. Au filmat în piscina lui Ceaușescu, alături de Florin Piersic Jr. şi Tudor Chirilă
Florin Piersic Jr. a filmat pentru "The Protégé"

Samuel L. Jackson și Michael Keaton, la București. „The Protégé” este o producție cu buget de 35 de milioane de dolari, în regia lui Martin Campbell (a mai făcut, printre multe altele, două filme din seria „James Bond”, dar și „Masca lui Zorro” sau „Edge of Darkness”).

În rolurile principale sunt doi asasini: Michael Keaton („Birdman”, „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a Ignoranței”, Oscar pentru cel mai bun film în anul 2014) și Samuel L. Jackson (nu are deloc nevoie de prezentare). Plus protejata ucigașilor plătiți, actrița Maggie Q („Rush Hour 2”, „Mission Impossible III)” și câțiva tineri actori români, printre care Florin Piersic Jr și Tudor Chirilă.

Citeşte şi: Charles Grodin, unul dintre cei mai mari actori de comedie de la Hollywood, a murit. King Kong şi Midnight Run sunt doar câteva dintre filmele sale

Samuel L. Jackson și Michael Keaton, la București

Cei doi asasini (Michael Keaton și Samuel Jackson), plus protejata lor (Maggie Q) s-au simțit minunat în Bucureștiul dinainte de pandemie al începutului anului 2020, în probabil cea mai blândă iarnă din ultimul secol.

Am filmat scene de Saigon tropical în februarie, 2020 în București și la Palatul Snagov, cu sute de figuranți de origine asiatică, fără să avem nici cea mai mică idee că, în curând, conceptul de distanțare socială va face practic imposibile astfel de filmări, nu doar la noi, ci oriunde în lume. Oricum, panica neverosimilă care se insinua în acele zile pare astăzi o amintire mai degrabă literară decât cinematografică.

În toată România aveam un singur caz confirmat de COVID-19 și nu aveam nici cea mai vagă idee de ce se va întâmpla. Doar că tot auzeam că în diverse locuri din lume, producții importante erau oprite în mijlocul filmărilor.

În ultimele săptămâni, pentru The Protégé ( se numea „The Asset” în acel moment),  pe măsură ce virusul se răspândea și știrile tulburătoare despre cum lumea intră în lockdown ajungeau la noi (Italia s-a închis chiar la începutul ultimei săptămâni de producție), fiecare zi de filmare părea că devine un act absurd de eroism comic neintenționat.

Trebuia să facem orice ca să terminăm filmul. Bugetul fusese consumat, Samuel Jackson și Keaton trebuiau să plece la alte filme  (care s-au amânat între timp) filmările din Asia fuseseră anulate (ar fi trebuit să filmăm o săptămână în Vietnam, apoi am căutat locații în Republica Dominicană, și până la urmă s-au mai filmat două zile în Bulgaria, abia la sfârșitul lui August)”, a declarat Andrei Boncea, producătorul român al super producției, pentru b365.ro.