SĂNĂTATE. Toţi fumătorii ar trebui să mănânce această legumă de două ori pe săptămână

Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

17 nov. 2017, 15:37
SĂNĂTATE. Toţi fumătorii ar trebui să mănânce această legumă de două ori pe săptămână

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime. În studiul recent, cercetătorii chinezi au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer de plămâni cu 4.500 de adulţi sănătoşi.

Inca de pe vremea Egiptului antic usturoiul avea o reputație foarte bună. Era folosit atat pentru gatit, cat si pentru tratarea problemelor de inima, a presiunii sangelui crescuta, a coloesterolui marit, a racelii, gripei si a altor infectii.

De peste 20 de ani, usturoiul o fost subiectul a numeroase studii stiintifice, continand una dintre cele mai versatile substante naturale folosite pentru a ne mentine sanatosi – alicina. Aceasta are proprietati antibiotice care se activeaza atunci cand usturoiul este taiat sau sfaramat si este responsabila de mirosul întepator si gust.

De îndata ce este absorbita în intestin, ea este eliminata prin intermediul plamanilor si pielii, de aceea cei care îl consuma se confrunta cu o respiratie si transpiratie care îi poate tine pe cei din jur la distanta, scrie Csid.ro. Pentru ca usturoiul să-și facă efectul, este recomandat să consumați câte un cățel în fiecare zi, timp de 5 zile, pe stomacul gol.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa incluzi usturoiul în alimentatie:

  • Usturoiul proaspat poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor si infectiilor cu viermi si poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella.
  • Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejandu-l în acelasi timp.
  • Poate trata herpesul si ciupercile de la nivelul picioarelor, dar si negii.
  • Are un puternic efect antiinflamator, ajutand organismul sa lupte contra alergiilor.
  • Sucul de usturoi calmeaza mancarimile si eruptiile aparute în urma ciupiturilor de insecte.
  • Folosit zilnic, întareste sistemul imunitar reducand numarul si frecventa racelilor, ajuta la tratarea iritatiei gatului si scade riscul de a avea cancer.
  • Creste nivelul de insulina si regleaza nivelul zaharului în sange (este ideal pentru diabetici).
  • Contine vitaminele C si B6, dar si seleniu si fier.
  • Are un bun efect împotriva caderii parului. Maseaza delicat scalpul cu un catel de usturoi sau în amestec cu putin ulei de masline.
  • Aplicat pe cosuri, elimina bacteriile si ajuta la vindecarea acestora.
  • Dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut, mănâncă după pătrunjel.

Citeşte şi De ce să nu arunci niciodată usturoiul încolţit. Nimeni nu ţi-a spus aşa ceva